Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Καταδικάστηκε σε θάνατο ο αντιπρόεδρος του Ιράκ και ο γαμπρός του

Καταδικάστηκε σε θάνατο ο αντιπρόεδρος του Ιράκ και ο γαμπρός του

Ιρακινό δικαστήριο καταδίκασε σήμερα ερήμην σε θάνατο τον φυγάδα αντιπρόεδρο Ταρίκ αλ Χασεμί, έναν από τους σημαντικότερους σουνίτες ηγέτες της χώρας, για τη δολοφονία μιας δικηγόρου και ενός στρατηγού.

Ο Ιδιαίτερος γραμματέας του Ταρίκ αλ Χασεμί, ο οποίος είναι και γαμβρός του, καταδικάστηκε επίσης σε θάνατο σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου που ήταν παρών κατά την ανάγνωση της ποινής από τον δικαστή.

Η Δικαιοσύνη έχει απαγγείλει κατά του Χασεμί και ορισμένων σωματοφυλάκων του 150 κατηγορίες, κυρίως για τη δολοφονία έξι δικαστών και πολλών ανώτερων αξιωματούχων, συμπεριλαμβανομένου του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Εθνικής Ασφάλειας.

Όμως είναι για τη δολοφονία μιας δικηγόρου και του στρατηγού Ταλίμπ Μπελασίμ που αυτός και ο γραμματέας του καταδικάστηκαν σε θάνατο.

“Τα αποδεικτικά στοιχεία που υποβλήθηκαν ενώπιον του δικαστηρίου κατά του Ταρίκ αλ Χασεμί και του (γραμματέα του) Αχμεντ Καχτάν είναι επαρκή για να καταδικαστούν για δύο δολοφονίες”, δήλωσε ο προεδρεύων δικαστής διαβάζοντας την καταδικαστική απόφαση.

“Το δικαστήριο τους καταδικάζει σε θάνατο δι’ απαγχονισμού”, τόνισε ο δικαστής.

Ο Ταρίκ αλ Χασεμί έχει καταφύγει από τον Απρίλιο στην Τουρκία, η οποία αρνείται να τον εκδώσει.

Καταγγέλλει εδώ και μήνες μια διαδικασία με καθαρά πολιτικούς σκοπούς, που εγγράφεται στη σύγκρουση μεταξύ της πολιτικής του οικογένειάς του, το μπλοκ Iraqiya που κυριαρχείται από σουνίτες, και του σιίτη πρωθυπουργού Νούρι αλ Μάλικι, τον οποίο κατηγορεί για αυταρχισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε