Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Καταδικάζει η Γαλλία τη δολοφονία στο Ντουμπάι

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Δεν περνούν κρίση οι σχέσεις του Ισραήλ με τις ευρωπαϊκές χώρες με αφορμή τη δολοφονία στο Ντουμπάι, δηλώνει ο ισραηλινός υφυπουργός Εξωτερικών.

Ο γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν καταδίκασε τη δολοφονία αξιωματούχου της Χαμάς στο Ντουμπάι και ζήτησε να διαλευκανθεί η υπόθεση. “Δεν γνωρίζω όλες τις λεπτομέρειες για αυτή την υπόθεση στο Ντουμπάι. Ελπίζω ότι θα ριχθεί άπλετο φως και θα βρεθούν οι ένοχοι”, είπε ο Φιγιόν στη διάρκεια επίσκεψής του στη Συρία.”Η Γαλλία καταδικάζει τη δολοφονία. Οι δολοφονίες δεν είναι ένας τρόπος δράσης στις διεθνείς σχέσεις”, πρόσθεσε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που έδωσε από κοινού με το σύρο ομόλογό του, Μοχάμεντ Νάτζι Ότρι. “Όπως οι βρετανοί και οι γερμανοί, έχουμε ζητήσει εξηγήσεις από τις ισραηλινές αρχές για το γαλλικό διαβατήριο που χρησιμοποιήθηκε στην επιχείρηση. Θέλουμε να μάθουμε όλη την αλήθεια για το θέμα”.

Νωρίτερα, ο Ισραηλινός υφυπουργός Εξωτερικών, Ντάνι Αγιαλόν, δήλωσε ότι οι διπλωματικοί δεσμοί του Ισραήλ με τις ευρωπαϊκές χώρες δεν διανύουν περίοδο κρίσεως με αφορμή τη δολοφονία. “Δεν διαβλέπω κάποια κρίση με τους ευρωπαίους συμμάχους”, είπε ο Αγιαλόν από την ισραηλινή πόλη Ρεχοβότ, επαναλαμβάνοντας ότι δεν συνδέεται το Ισραήλ με τη δολοφονία.

Ο Αγιαλόν έκανε τα σχόλια αυτά δύο ημέρες πριν από την προγραμματισμένη επίσημη επίσκεψη του ισραηλινού υπουργού Εξωτερικών, Αβίγκντορ Λίμπερμαν, στην Ευρώπη. Ο Λίμπερμαν θα έχει συναντήσεις με ευρωπαίους ομολόγους του υπό το φως των κατηγοριών εις βάρος της Μοσάντ ότι πλαστογράφησε τα διαβατήρια έξι βρετανών, τριών ιρλανδών, ενός γερμανού και ενός γάλλου πολίτη για να πραγματοποιήσει τη δολοφονία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε