Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Καταδικάζουν ΗΠΑ – ΕΕ τις επιθέσεις σε Αίγυπτο και Νιγηρία

Καταδικάζουν ΗΠΑ – ΕΕ τις επιθέσεις σε Αίγυπτο και Νιγηρία

Ομπάμα και Αστον καταδίκασαν απερίφραστα τις αιματηρές επιθέσεις την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Ο Μπαράκ Ομπάμα “καταδικάζει απερίφραστα” τις “αποτρόπαιες” αιματηρές επιθέσεις που σημειώθηκαν στην Αίγυπτο και τη Νιγηρία παραμονή Πρωτοχρονιάς και δήλωσε ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να βοηθήσουν τις δύο χώρες, ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος.

“Καταδικάζω απερίφραστα τις αποτρόπαιες τρομοκρατικές επιθέσεις που σημειώθηκαν στην Αίγυπτο και τη Νιγηρία”, δήλωσε ο Ομπάμα σε ανακοίνωσή του από τη Χαβάη, όπου ο αμερικανός πρόεδρος περνά τις διακοπές του με την ευκαιρία των εορτών. “Οι ΗΠΑ εκφράζουν τα πλέον ειλικρινή τους συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, των νεκρών και των τραυματιών στις δύο επιθέσεις, και στέκονται δίπλα στο λαό της Νιγηρίας και της Αιγύπτου σε αυτή τη δύσκολη στιγμή”, αναφέρει στη δήλωσή του.

Στις Βρυξέλλες η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Αστον καταδίκασε απερίφραστα τη βομβιστική επίθεση σε εκκλησία της Αλεξάνδρειας. Η Αστον εκφράζει την “ιδιαίτερη λύπη” της και “καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση εναντίον αθώων Κοπτών (Χριστιανών) πιστών”, αναφέρει η εκπρόσωπός της. “Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για την επίθεση αυτή. Το δικαίωμα των Χριστιανών Κοπτών να συναθροίζονται και να ασκούν ελεύθερα τα θρησκευτικά τους καθήκοντα πρέπει να προστατεύεται”, είπε η Αστον.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε