Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Καταδίκη της Β. Κορέας ζητά ο Ομπάμα

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Στο πλευρό της Νότιας Κορέας τάχθηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ζητώντας την καταδίκη της Πιονγιάνγκ από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη βύθιση νοτιοκορεατικού πολεμικού σκάφους.

«Υποστηρίζουμε πλήρως αυτή την προσπάθεια και πιστεύουμε πως είναι αυτό που πρέπει να γίνει», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος μετά τη συνάντηση που είχε με τον Νοτιοκορεάτη ομόλογό του, Λι Μιουνγκ-μπακ, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της G20 στο Τορόντο.

«Πρέπει να υπάρχουν συνέπειες για τέτοια ανεύθυνη συμπεριφορά στη διεθνή σκηνή», πρόσθεσε.

Εκτός από τον Νοτιοκορεάτη ηγέτη, ο Μπαράκ Ομπάμα είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον. Ήταν η πρώτη συνάντηση των δυο ηγετών από την ανάληψη των καθηκόντων του Κάμερον.

Οι ΗΠΑ και η Βρετανία συμμερίζονται το στόχο της «βιώσιμης μακροπρόθεσμης ανάπτυξης» παρότι υπάρχουν «διαφοροποιημένες προσεγγίσεις», επεσήμανε ο Ομπάμα. «Υπήρξαν διαφοροποιημένες απαντήσεις από τις δύο χώρες μας επειδή οι καταστάσεις μας είναι διαφορετικές, αλλά προχωρούμε προς την ίδια κατεύθυνση, αυτή της βιώσιμης μακροπρόθεσμης ανάπτυξης», πρόσθεσε.

«Ακολουθούμε τον ίδιο δρόμο που είναι αυτός της παγκόσμιας ανάπτυξης και της σταθερότητας», πρόσθεσε από την πλευρά του ο Κάμερον.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε