Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Καταρρακτώδεις βροχές και 22 νεκροί στην Ιαπωνία

REUTERS
REUTERS

Αποκλεισμένοι παραμένουν 5.500 άνθρωποι στο βόρειο Κιούσου, μετά τις καταρρακτώδεις βροχές που στοίχισαν τη ζωή σε 22 άτομα

Περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι παραμένουν αποκλεισμένοι και σήμερα στη νοτιοδυτική Ιαπωνία, λόγω των κατολισθήσεων που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές, από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 22 άτομα.

Την ώρα που οι μετεωρολόγοι εκφράζουν φόβους για συνέχιση των καταιγίδων, στρατιωτικά ελικόπτερα μεταφέρουν τρόφιμα, νερό και φάρμακα στους κατοίκους των ορεινών περιοχών του Γιάμε, στο βόρειο Κιούσου. Όπως ανακοίνωσαν οι αρχές, οι ηλικιωμένοι και οι ασθενείς έχουν ήδη μεταφερθεί με ελικόπτερα σε νοσοκομεία.

Εκτιμάται ότι περίπου 5.500 άνθρωποι παραμένουν αποκλεισμένοι από το βράδυ του Σαββάτου καθώς οι δρόμοι που οδηγούν στα χωριά τους έχουν γίνει αδιάβατοι από τις κατολισθήσεις και τις πτώσεις δέντρων, εξαιτίας της βροχής που έπεφτε στην περιοχή από την Τετάρτη. Επίσης, έχει διακοπεί η υδροδότηση.

“Θα συνεχίσουμε να στέλνουμε είδη πρώτης ανάγκης στους κατοίκους γιατί δεν γνωρίζουμε πότε θα μπορέσουμε να μεταβούμε επί τόπου”, δήλωσε ο Κάγιο Σινοχάρα, ο εκπρόσωπος της πόλης Γιάμε.

Η επιχείρηση για την απομάκρυνση των πεσμένων δέντρων και των χωμάτων από τους δρόμους συνεχίζεται, όπως επίσης και η αναζήτηση των οκτώ ατόμων που αγνοούνται.

Οι αρχές είχαν καλέσει το Σάββατο περίπου 400.000 κατοίκους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, όμως σήμερα ανακοίνωσαν ότι δεν απαιτείται πλέον η λήψη αυτού του μέτρου καθώς η εκκένωση αφορά μόνο 3.600 άτομα. Οι καιρικές συνθήκες έχουν βελτιωθεί, ωστόσο η μετεωρολογική υπηρεσία της Ιαπωνίας εκφράζει φόβους για νέες πλημμύρες και κατολισθήσεις, ιδίως στο βόρειο Κιούσου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε