Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Κατασχέθηκε 1,3 εκατομμύριο ευρώ από ιταλό πολιτικό

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ιταλοί εισαγγελείς κατέσχεσαν 1,3 εκατομμύριο ευρώ από τον Φράνκο Φιορίτο, ένα τοπικό πολιτικό του κόμματος του πρώην πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος βρίσκεται στο κέντρο μιας πολύκροτης υπόθεσης διαφθοράς.

Ο Φιορίτο προέρχεται από το Λάτιο, την περιφέρεια γύρω από τη Ρώμη. Την Τρίτη συνελήφθη με κατηγορίες ότι διοχέτευσε χρήματα του δημοσίου που προορίζονταν για την χρηματοδότηση των κομμάτων σε δικούς του τραπεζικούς λογαριασμούς και στη συνέχεια τα χρησιμοποίησε για να αγοράσει σπίτια, αυτοκίνητα και πολυτελείς διακοπές.

Τα αυτοκίνητα –ένα BMW SUV, ένα Smart και ένα Jeep που αγοράσθηκε μετά την ασυνήθιστη χιονόπτωση το Φεβρουάριο στη Ρώμη– θα παραδοθούν στην οικονομική αστυνομία και θα περιληφθούν στο στόλο των επίσημων αυτοκινήτων, σύμφωνα με την εντολή των εισαγγελέων.

Οι αποκαλύψεις για τον Φιορίτο, πρώην επικεφαλής του κόμματος του Μπερλουσκόνι Λαός της Ελευθερίας (PDL) στην περιφερειακή συνέλευση του Λατίου, έγιναν τον περασμένο μήνα. Ως τώρα είναι ο μόνος πολιτικός του Λατίου που αντιμετωπίζει ποινικές κατηγορίες.

Όμως αρκετοί άλλοι σύμβουλοι του PDL χρησιμοποίησαν χρήματα του δημοσίου για να αγοράσουν σαμπάνιες, να δειπνήσουν με στρείδια και να καλύψουν άλλες εξωφρενικές δαπάνες. Ένας ξόδεψε δεκάδες χιλιάδες ευρώ για ένα θεματικό πάρτι με στολές αρχαίων Ελλήνων και Ρωμαίων, αλλά λέει πως πλήρωσε τα έξοδα ο ίδιος.

Διαβάστε

Οι Ιταλοί θέλουν τους φοροφυγάδες πίσω από τα κάγκελα

Η διαφθορά “βασιλεύει” και στην Ιταλία

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε