Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Καταζητούμενο στέλεχος της Χαμάς συνέλαβαν οι ισραηλινοί

Καταζητούμενο στέλεχος της Χαμάς συνέλαβαν οι ισραηλινοί

Ο ισραηλινός στρατός συνέλαβε στρατιωτικό στέλεχος της Χαμάς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, που κατεζητείτο εδώ και χρόνια.

Η Χαμάς κατηγόρησε την Παλαιστινιακή Αρχή του Μαχμούντ Αμπάς ότι βοήθησε για την σύλληψη. 

Ο Μάχερ Οντέχ, 47ετών, ένας από τους ιδρυτές της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς στη Δυτική Όχθη, συνελήφθη πριν από την αυγή στην περιοχή της Ραμάλα, στο βόρειο τμήμα των παλαιστινιακών εδαφών, δήλωσε ένας εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού. 

“Κατεζητείτο από τα τέλη της δεκαετίας του 1990 για την εμπλοκή του σε μια σειρά από βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας στο Ισραήλ που έχουν προκαλέσει 70 νεκρούς”, διευκρίνισε. 

Η Χαμάς, που ασκεί την εξουσία στη Λωρίδα της Γάζας, κατηγόρησε τους αντιπάλους της στο εσωτερικό της Παλαιστινιακής Αρχής, της οποίας προεδρεύει ο Μαχμούντ Αμπάς, επικεφαλής του κινήματος της Φάταχ, η οποία κυβερνά μόνον τη Δυτική Όχθη, και η έδρα της βρίσκεται στην Ραμάλα. 

“Η σύλληψή του είναι το αποτέλεσμα του επικίνδυνου συντονισμού σε θέματα ασφαλείας μεταξύ της Παλαιστινιακής Αρχής και της δύναμης κατοχής (Ισραήλ), και προπάντων καθώς ο Οντέχ κατεζητείτο και από τις δύο πλευρές”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο στη Γάζα ο εκπρόσωπος της Χαμάς Φάουζι Μπαρχούμ

Κατηγορώντας “τους Σιωνιστές, ότι θέλουν να καταστείλουν τη Χαμάς και την αντίσταση στη Δυτική Όχθη” και “να ενισχύσουν την Φάταχ”, πρόσθεσε ότι “ο “συντονισμός της ασφάλειας» μεταξύ της Παλαιστινιακής Αρχής και του Ισραήλ αποτελεί “ένα σημαντικό εμπόδιο στις προσπάθειες για την εθνική συμφιλίωση” μεταξύ της Φάταχ και της Χαμάς.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε