Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Καθηλωμένα λόγω τέφρας 500 αεροσκάφη σε όλη την Ευρώπη

ΦΩΤΟ REUTERS

Σχεδόν 500 πτήσεις έχουν ματαιωθεί μόνο σήμερα Τρίτη σε όλη την Ευρώπη λόγω του νέφους της ηφαιστειακής τέφρας που προκλήθηκε από την έκρηξη του ισλανδικού ηφαιστείου Γκρίμσβετν.

Νέφη πυκνής συγκέντρωσης τέφρας έχουν επεκταθεί σε ορισμένες περιοχές της βόρειας Μεγάλης Βρετανίας και από τις 29.000 πτήσεις που ήταν προγραμματισμένες σε όλη την Ευρώπη, ακυρώθηκαν οι 500 ανακοίνωσε η ευρωπαϊκή υπηρεσία ασφάλειας της αεροπλοΐας, Eurocontrol.

Προειδοποίησε δε ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το νέφος να φτάσει μέχρι αύριο Τετάρτη σε περιοχές της Δανίας, της νότιας Νορβηγίας και της νοτιοδυτικής Σουηδίας.

Η μετεωρολογική υπηρεσία της Γερμανίας ανακοίνωσε άλλωστε ότι ενδέχεται να κλείσουν προσωρινά τα αεροδρόμια του Αμβούργου, της Βρέμης και ίσως και του Βερολίνου από τα μεσάνυχτα.

Επίσης υπάρχει πιθανότητα να κλείσει ξανά και το διεθνές αεροδρόμιο της Ισλανδίας, το Κέφλαβικ, που απέχει 50 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Ρέικιαβικ.

Η εκπρόσωπος της ισλανδικής υπηρεσίας ελέγχου των αεροδρομίων, Γιόρντις Γκουντμουνσντότιρ, είπε ότι το νέφος της στάχτης που είχε κινηθεί προς τη Γροιλανδία φαίνεται πως επιστρέφει προς την Ισλανδία, λόγω της αλλαγής του ανέμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
252 πτήσεις ματαιώθηκαν λόγω της τέφρας από την Ισλανδία

Άρον άρον στο Λονδίνο η Μπαρτσελόνα λόγω του ηφαιστείου

«Σύννεφα» πάνω από την Ευρώπη και τον τελικό του Champions League!

Κλειστός ο εναέριος χώρος της Ισλανδίας αλλά και μέρος της Γροιλανδίας και Νορβηγίας

Η στιγμή της έκρηξης του ηφαιστείου στην Ισλανδία – Εικόνες απο δορυφόρο

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε