Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Καθολικό τάγμα κατήγγειλε υπόθεση παιδικής κακοποίησης

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Η απόφαση του καθολικού τάγματος των Καρμελιτών να καταγγείλουν υπόθεση παιδικής κακοποίησης στους κόλπους του, έχει στρέψει πάνω της τα φώτα της κοινής γνώμης στην Ισπανία.

Ο επίσκοπος του Καστελιόν χαρακτήρισε «απαράδεκτες» τις πράξεις που αποδίδονται σε ιερέα του τάγματος και οι οποίες καταγγέλθηκαν στην εισαγγελία της Βαλένθια. Εξέφρασε δε «τη λύπη του απέναντι στα καταγγελθέντα γεγονότα/, τα οποία-εάν επαληθευτούν-είναι απαράδεκτα μέσα στο σώμα της εκκλησίας και της κοινωνίας» και ζήτησε συγγνώμη από τα θύματα, τους γονείς και τις οικογένειές τους.

Τα όσα καταγγέλλονται χρονολογούνται από το 2007, με θύμα ένα παιδί της χορωδίας, όμως ήλθαν σε γνώση του καθολικού τάγματος από τους ίδιους τους γονείς του παιδιού μόλις προ ολίγων ημερών, τονίζουν τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο γγ της Ισπανικής Επισκοπικής Συνόδου Χουάν Αντόνιο Μαρτίνεθ Καμίνο διαβεβαίωσε στις 23 Απριλίου πως υπάρχουν «πολύ λίγα κρούσματα» παιδεραστίας στους κόλπους της, ενώ συνάμα δεσμεύθηκε να τιμωρήσει τους υπαιτίους με «πειθαρχικά και σωφρονιστικά μέτρα».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε