Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Κάτι τρέχει στον Λευκό Οίκο: Έρευνα για τα ιδιωτικά e-mail

Τραμπ Κούσνερ e-mail

Όταν το έκανε η Χίλαρι Κλίντον ως υπουργός Εξωτερικών, ο Τραμπ απειλούσε να την κλείσει φυλακή. Τώρα που και οι συνεργάτες του χρησιμοποιούν τα ιδιωτικά e-mail τους, ο Αμερικανός πρόεδρος βρίσκεται σε δύσκολη θέση.

Η σκάνδαλο ξέσπασε πριν από μερικές μέρες. Ο γαμπρός του Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ χρησιμοποιούσε το προσωπικό του e-mail για να χειρίζεται κρατικές υποθέσεις.

Οι αποκαλύψεις

Την αποκάλυψη έκανε το Politico. Σύμφωνα με το περιοδικό, ο Κούσνερ (όχι μόνο γαμπρός αλλά και σύμβουλος του Τραμπ) κι άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι έκαναν… ότι και η Χίλαρι Κλίντον.

Χρησιμοποιούσαν συστηματικά τους ιδιωτικούς τους λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να χειρίζονται κρατικές υποθέσεις.

Εσωτερική έρευνα

Τα όσα ήρθαν στο φως, έφεραν (για άλλη μια φορά) σε δύσκολη θέση τον Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με το Politico, αποφασίστηκε να ξεκινήσει εσωτερική έρευνα για τη χρήση των προσωπικών e-mail που χρησιμοποιούν οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Επικαλούμενο τέσσερις κυβερνητικούς αξιωματούχους τους οποίους δεν κατονόμασε, το περιοδικό διευκρίνισε ότι η έρευνα άρχισε αυτή την εβδομάδα.

Μια επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων ζήτησε τη Δευτέρα από τον Λευκό Οίκο περισσότερες πληροφορίες για την υπόθεση με αφορμή το συγκεκριμένο δημοσίευμα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις