Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Κατηγορεί φαρμακοβιομηχανία πως τον έθισε στο σεξ και το τζόγο!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Πρόκειται για 51χρονο Γάλλο, πατέρα δυο παιδιών, που μήνυσε τη βρετανική φαρμακοβιομηχανία GlaxoSmithKline, θεωρώντας το σκεύασμα Requip αιτία για τον εθισμό του στο σεξ και τον τζόγο!

Ο 51χρονος πάσχει από τη νόσο του Πάρκινσον. Υποστηρίζει πως είδε τη συμπεριφορά του να μεταβάλλεται δραστικά το 2003, από τη στιγμή που ξεκίνησε τη χρήση του συγκεκριμένου σκευάσματα τος, η δράση του οποίου εστιάζεται στην ενίσχυση της παραγωγής και έκκρισης της ορμόνης ντοπαμίνης.

Ο Γάλλος είχε εθισθεί στα τυχερά παιγνίδια, πάθος που τον οδήγησε, όχι μόνο στην κατασπατάληση της οικογενειακής του περιουσίας, αλλά και σε κλοπές, ενώ παρουσίαζε μία υπερσεξουαλικότητα, σε τέτοιο βαθμό ώστε να επιδεικνύεται στο Ιντερνέτ και να μεταμφιέζεται!

Οι διαταραχές αυτές σταμάτησαν μετά τον τερματισμό της λήψης του φαρμάκου το 2004, χωρίς ωστόσο να προλάβει να αποφύγει μία επαγγελματική καταρράκωση και «ένα ισχυρό ψυχολογικό τραύμα, που προέκυψε άμεσα από τα επεισόδια της υπερσεξουαλικότητας και της παθολογικής ροπής στα τυχερά παιγνίδια», σύμφωνα με τους δικηγόρους του, που βασίζουν την επιχειρηματολογία τους σε πολλές διαγνώσεις ειδικών.

Ο ενάγων, ο οποίος είχε επιχειρήσει τρεις φορές να αυτοκτονήσει, διεκδικεί αστική αποζημίωση 450.000 ευρώ από την εταιρεία, την οποία κατηγορεί πως κυκλοφορεί ένα «ελαττωματικό» σκεύασμα, αλλά παράλληλα και από τον νευρολόγο του, τον οποίο διώκει για «παράλειψη της υποχρέωσής του να τον πληροφορήσει ορθά» για τη δράση του φαρμάκου.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους του ενάγοντος, οι υπόλογες αντενδείξεις του φαρμάκου δεν είχαν αρχίσει να αναφέρονται στις ενημερωτικές πληροφορίες στη συσκευασία του φαρμάκου παρά μόνον από το 2006 μετά, παρότι ήταν γνωστές από πολλά χρόνια.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε