Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Κατηγορεί τον Νετανιάχου ότι ρισκάρει με τη ζωή του γιου του

Ο πατέρας του Ισραηλινού στρατιώτη Γκιλάντ Σαλίτ, ο οποίος κρατείται στη Γάζα εδώ και 5 χρόνια, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό του Ισραήλ ότι θέτει τη ζωή του σε κίνδυνο με τους δισταγμούς του για την ανταλλαγή κρατουμένων με τη Χαμάς.

“Λέμε στον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι δεν έχει το δικαίωμα να αποφασίσει το θάνατο του Γκιλάντ αρνούμενος την ανταλλαγή κρατουμένων” με τη Χαμάς η οποία κρατά τον 24χρονο στρατιώτη, είπε στους δημοσιογράφους ο Νόαμ Σαλίτ, ο πατέρας του ομήρου.

“Ο χρόνος πιέζει. Η αναποφασιστικότητα θέτει σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή του Γκιλάντ, αλλά και τις αξίες του Ισραήλ” που συνίστανται στο να γίνεται ό,τι είναι δυνατόν για να σώζονται οι στρατιώτες που αιχμαλωτίζονται από το στρατό, πρόσθεσε.

“Έχετε καθήκον να πληρώσετε το απαιτούμενο τίμημα. Το κράτος τον έστειλε στη μάχη και πρέπει να τον επαναφέρει στο σπίτι του. Αυτή θα ήταν απόδειξη ισχύος και όχι αδυναμίας (…) Θα ήταν ένα υπολογισμένο ρίσκο γιατί η απελευθέρωση μερικών δεκάδων τρομοκρατών (σε αντάλλαγμα για τον Σαλίτ) δεν θα άλλαζε κατά κανένα τρόπο τα στρατηγικά δεδομένα της περιοχής”, επισήμανε ο Νόαμ Σαλίτ.

Δεκάδες διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί έξω από την πρωθυπουργική κατοικία όπου έδωσε τη συνέντευξη ο Νόαμ Σαλίτ, κρατώντας πανώ με συνθήματα όπως “Μπίμπι (υποκοριστικό του Νετανιάχου) δεν έχεις δικαίωμα να προδικάσεις τη ζωή του Γκιλάντ” και “1827 ημέρες (αιχμαλωσίας), φτάνει”.

Μιλώντας στο δημόσιο ραδιόφωνο του Ισραήλ ο Νετανιάχου απάντησε στον πατέρα του Σαλίτ και στους διαδηλωτές λέγοντας: “Η κυβέρνησή μου είναι έτοιμη για παραχωρήσεις αλλά όπως όλες οι άλλες ισραηλινές κυβερνήσεις έχει υποχρέωση να διασφαλίζει την ασφάλεια των πολιτών”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε