Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

Καύσωνας και φονικές πυρκαγιές “χτυπούν” τις ΗΠΑ

Καύσωνας και φονικές πυρκαγιές “χτυπούν” τις ΗΠΑ

Άλλοι δύο νεκροί από τις καταστροφικές φωτιές, στους 43 το θερμόμετρο.

Μέχρι χθες Παρασκευή οι πυρκαγιές είχαν κατακάψει 68.800 στρέμματα δάσους και χαμηλής βλάστησης, τα περισσότερα από τα οποία στο εθνικό δάσος Πάικ, δυτικά του Κολοράντο Σπρινγκς, μια πόλη με περισσότερους από 400.000 κατοίκους.

Αν και οι πυροσβέστες εξακολουθούν να σημειώνουν ότι περίπου 20.000 σπίτια εξακολουθούν να απειλούνται από την πυρκαγιά, έχει αρθεί η διαταγή εκκένωσης για περίπου 35.000 κατοίκους. Μέχρι στιγμής 347 σπίτια έχουν καταστραφεί.

Επίσης χθες ο διοικητής της αστυνομίας του Κολοράντο Σπρινγκς Πίτερ Κάρεϊ δήλωσε ότι μία δεύτερη σορός βρέθηκε σε ένα καμένο σπίτι. Ο πρώτος νεκρός εξαιτίας της φωτιάς είχε εντοπιστεί αργά την Πέμπτη.

Πλέον ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους φέτος στο Κολοράντο στη διάρκεια της περιόδου των πυρκαγιών έχει φτάσει τους έξι.

Στο μεταξύ, κύμα καύσωνα πλήττει τις ανατολικές και νότιες περιοχές των ΗΠΑ, με το θερμόμετρο να έχει σκαρφαλώσει στους 43 βαθμούς Κελσίου.

Από το απόγευμα της Παρασκευής ο υδράργυρος έφτασε τους 41 βαθμούς Κελσίου στο Μέριλαντ, τους 42 σε Βιρτζίνια και Νότια Καρολίνα, ενώ στο Νάσβιλ του Τενεσί άγγιξε τους 43 βαθμούς.

Όπως έγινε γνωστό, ο καύσωνας ήταν η αιτία να χάσει τη ζωή του ένας οικοδόμος στο Αρκάνσας, ενώ οι αρχές εξετάζουν 2 ακόμα θανάτους προκειμένου να διαπιστώσουν αν προκλήθηκαν από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δεσμεύθηκε να προσφέρει ομοσπονδιακή βοήθεια στους πληγέντες από τις πυρκαγιές στην πολιτεία του Κολοράντο στη διάρκεια της περιοδείας του στην περιοχή.

Ο Ομπάμα ξεκίνησε την επίσκεψή του, που διήρκησε τρεις ώρες, με μια πτήση με το αεροσκάφος Air Force One πάνω από την περιοχή που έχει καταστραφεί από τις πυρκαγιές, τις χειρότερες στην ιστορία του Κολοράντο, οι οποίες μαίνονται εδώ και μία εβδομάδα.

Διαβάστε

11.000 άστεγοι από τις πυρκαγιές στις ΗΠΑ

   

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε