Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Keep walking…Obama!

REUTERS
Σταθερός στις “προτιμήσεις” των αμερικανών φαίνεται πως είναι ο Μπαράκ Ομπάμα. Νέα δημοσκόπηση του δίνει προβάδισμα έναντι των πιθανών Ρεπουμπλικανών αντιπάλων του για τις προεδρικές του 2012.
Ο Μπαράκ Ομπάμα προηγείται κατά πολύ των πιθανών Ρεπουμπλικάνων αντιπάλων του στις προεδρικές εκλογές του 2012, παρά την στασιμότητα στην οικονομία –ένα από τα πιθανά πεδία μάχης της αναμέτρησης του επόμενου έτους–, αναφέρεται σε δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos.
 
Συγκεκριμένα, ο Ομπάμα προηγείται του πλησιέστερου αντιπάλου του, του πρώην κυβερνήτη της Μασσαχουσέττης Μιτ Ρόμνεϊ, κατά 13 ποσοστιαίες μονάδες, εξασφαλίζοντας το 51% έναντι του 38% για τον Ρόμνεϊ.
 
Ακόμα μεγαλύτερο προβάδισμα έχει ο Ομπάμα έναντι της πρώην κυβερνήτριας της Αλάσκας Σάρας Πέιλιν (23%) και του Τιμ Πολέντι (19%).
 
Η σφυγμομέτρηση αυτή έγινε αφότου τα στοιχεία για την ανεργία και τη στέγαση την περασμένη εβδομάδα έδειξαν ότι η οικονομία ανακάμπτει πολύ βραδύτερα από το αναμενόμενο.
 
Σε ερώτηση που υποβλήθηκε σε Ρεπουμπλικάνους ψηφοφόρους, ο Ρόμνεϊ, ο οποίος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του την περασμένη Παρασκευή, είναι στη δεύτερη θέση πίσω από την Σάρα Πέιλιν στον αγώνα μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων πιθανών υποψήφιων.
 
Η πρώην κυβερνήτης της Αλάσκας Πέιλιν, η οποία δεν έχει ακόμη εκδηλώσει τις προθέσεις της για το επόμενο έτος, εξασφαλίζει την υποστήριξη του 22% των ερωτηθέντων έναντι του 20% του Ρόμνεϊ. Από 7% συγκεντρώνουν ο Ρον Πολ και ο Χέρμαν Κέιν.
 
Εντωμεταξύ, το ποσοστό έγκρισης του Ομπάμα αυξήθηκε κατά μια μονάδα από τον περασμένο μήνα στο 50%, όταν ο εντοπισμός και η εξόντωση του Οσάμα Μπιν Λάντεν έδωσαν ώθηση στον πρόεδρο σε μία περίοδο ισχνής δημοφιλίας.
 
Ωστόσο, το 60% των Αμερικανών λένε ότι η χώρα τους βρίσκεται σε λάθος δρόμο (τον Μάιο ήταν στο 56%), ενώ 35% έχουν αντίθετη γνώμη.
 
Προηγούμενες δημοσκοπήσεις είχαν δείξει ότι οι τιμές της βενζίνης είναι μία από τις μεγαλύτερες ανησυχίες των Αμερικανών όπως και η ανεργία και η οικονομία που εξακολουθεί να εμφανίζει μικρή ανάπτυξη.
 
* Η τηλεφωνική δημοσκόπηση έγινε σε δείγμα 1,132 Αμερικανών, από τους οποίους οι 948 ήταν εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι. Το περιθώριο λάθους ήταν 3%.
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε