Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Κι άλλοι νεκροί στη Συρία παρά την παρουσία παρατηρητών

Κι άλλοι νεκροί στη Συρία παρά την παρουσία παρατηρητών

Τουλάχιστον 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε διάφορες περιοχές της Συρίας, παρά την παρουσία των παρατηρητών του ΟΗΕ, οι οποίοι εποπτεύουν την εφαρμογή της εκεχειρίας από τις 12 Απριλίου.

Τουλάχιστον 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τον βομβαρδισμό της περιοχής Αρμπάιν στην πόλη Χάμα, προπύργιο της εξέγερσης κατά του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, όπως δήλωσαν ακτιβιστές.

Το συμβάν σημειώθηκε μια ημέρα μετά την επίσκεψη των παρατηρητών στην πόλη αυτή .

Ακόμη ένας άμαχος σκοτώθηκε στην περιοχή Μοαντχαμιγιάτ αλ Σαμ, κοντά στη Δαμασκό, όπου στη διάρκεια της νύχτας μαίνονταν συγκρούσεις μεταξύ του συριακού στρατού και λιποτακτών, όπως αναφέρει το Παρατηρητήριο σε ανακοίνωσή του.

Πέντε στρατιώτες σκοτώθηκαν σε περιοχές της Ντεράα, ενώ στις επαρχίες Ιντλίμπ και Ντέιρ Εζόρ οι κυβερνητικές δυνάμεις επιτέθηκαν εναντίον πολλών περιοχών, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Από την πλευρά του, το επίσημο πρακτορείο SANA, μετέδωσε ότι άλλοι τέσσερις άνθρωποι, από τους οποίους οι τρεις ήταν στρατιώτες, έχασαν τη ζωή τους στις επαρχίες Ντεράα και Χάμα, ενώ απέδωσε τους θανάτους αυτούς «σε ένοπλες τρομοκρατικές οργανώσεις».

Σύμφωνα με το πρακτορείο, οι αρχές συνέλαβαν στην Τζάιντε, στα σύνορα με τον Λίβανο, «ένα όχημα γεμάτο με μεγάλες ποσότητες όπλων τα οποία προσπάθησαν να περάσουν στη Συρία».

Οι τελωνιακοί «ανακάλυψαν ρουκέτες, αντιαρματικές βομβίδες, αυτόματα όπλα, πιστόλια και πυρομαχικά».

Συνολικά, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο περισσότεροι από 200 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή του παρά την εκεχειρία που ισχύει από τις 12 Απριλίου.

Στο μεταξύ παρατηρητές του ΟΗΕ επισκέφθηκαν σήμερα την περιοχή Ζαμπάντανι, στα περίχωρα της Δαμασκού, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της προκαταρκτικής ομάδας παρατηρητών ο Νίρατζ Σινγκ στο Γερμανικό Πρακτορείο.

«Οι παρατηρητές συνεχίζουν σήμερα την αποστολή τους πραγματοποιώντας επισκέψεις σε διάφορες περιοχές», δήλωσε ο Σινγκ.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι περισσότεροι παρατηρητές αναμένεται να φτάσουν σήμερα στη Συρία, ενώ «περισσότεροι θα συμμετάσχουν στην αποστολή μέσα τις επόμενες λίγες ημέρες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Συρία: Tρεις άμαχοι νεκροί παρά την παρουσία των παρατηρητών

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε