Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Κι άλλος παγιδευμένος φάκελος σε ιταλική εφορία!

REUTERS
Νέος παγιδευμένος φάκελος προς ιταλική εφορία χωρίς «άρωμα» της Fai. Η Equitalia μπαίνει στο στόχαστρο τρομοκρατών;

Πακέτο με εκρηκτική ύλη σε σκόνη εντοπίστηκε την Πέμπτη σε υποκατάστημα της ιταλικής υπηρεσίας φοροεισπράξεων Equitalia κοντά στο κέντρο της Ρώμης, έξι ημέρες αφότου παγιδευμένος φάκελος με την «υπογραφή» της Άτυπης Αναρχικής Ομοσπονδίας (Fai) τραυμάτισε ανώτατο εφοριακό στα κεντρικά γραφεία της υπηρεσίας στην ιταλική πρωτεύουσα.
 
Ο νέος φάκελος δεν είναι ανάλογης επικινδυνότητας και εμφάνισης με τις επιστολές της Fai στον επικεφαλής της Deutsche Bank Γιόζεφ Άκερμαν και την έδρα της Equitalia και -σύμφωνα με την Corriere della Sera- δεν πρόκειται για τον τρίτο φάκελο-βόμβα που έχει «προαναγγείλει» η Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία.
 
Ο φάκελος περιείχε εκρηκτική ύλη σε σκόνη που θα μπορούσε να προκαλέσει εγκαύματα, αλλά ο μηχανισμός δεν ήταν αντίστοιχος με εκείνον που τραυμάτισε σοβαρά την περασμένη Παρασκευή τον γενικό διευθυντή της Equitalia Μάρκο Κουκάνια στην έδρα της υπηρεσίας στο Αρντεατίνο.
 
Ο παραλήπτης δεν ήταν πρόσωπο συγκεκριμένο· απευθυνόταν στα γραφεία της υπηρεσίας φοροεισπράξεων στο Λουνγκοτέβερε Φλαμίνιο.
 
Ο φάκελος είχε κανονική γραμματοσειρά, δεν ήταν ίδιος με τους δύο προηγούμενους που είχαν σταλεί στον Γιόζεφ Άκερμαν της Deutsche Bank και στα κεντρικά της Equitalia, και για τους οποίους είχε αναλάβει την ευθύνη η οργάνωση Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία (Fai) που σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο έχει επιδοθεί σε νέα «χριστουγεννιάτικη εκστρατεία».
 
Σύμφωνα πάντα με την Corriere della Sera, αποκλείεται κατ’ επέκταση η υπόθεση -που προέκυψε με την είδηση της ανακάλυψης του φακέλου- ότι πρόκειται για την τρίτη επιστολή που είχε «προαναγγείλει» τις περασμένες ημέρες η Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία.
 
Υπάλληλος της υπηρεσίας Equitalia θεώρησε το φάκελο ύποπτο εξαιτίας ίχνους σκόνης που άφησε η επιστολή στο γραφείο του· ειδοποιήθηκαν οι Αρχές και παρέλαβαν την επιστολή ανέπαφη προς εξουδετέρωση. Για το σημερινό περιστατικό διενεργείται έρευνα από την Εισαγγελία της Ρώμης· επί του παρόντος δεν έχει υπάρξει μήνυμα για ανάληψη ευθύνης.
 
Μετά την έκρηξη του παγιδευμένου πακέτου στην διεύθυνση της υπηρεσίας φοροεισπράξεων στη Ρώμη και τον τραυματισμό του διευθυντή της η επιφυλακή είναι ύψιστη.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πακέτα με σφαίρες στον δήμαρχο της Ρώμης και στην υπ.Δικαιοσύνης

Έκρηξη παγιδευμένου φακέλου με ένα τραυματία σε φοροεισπρακτική εταιρεία στη Ρώμη

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε