Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Κι όμως ο κλόουν κατάφερε να βγει…Βουλευτής και μάλιστα πρώτος!

Κι όμως ο κλόουν κατάφερε να βγει…Βουλευτής και μάλιστα πρώτος!
Όλοι τον κορόιδευαν ότι ήταν πολύ αστείος για να γίνει βουλευτής. Έκανε τον γύρο του κόσμου ως παράξενη υποψηφιότητα. Κι όμως σάρωσε κανονικά στις εκλογές! Δείτε βίντεο της προεκλογικής του καμπάνιας!

Οι ψηφοφόροι σε όλον τον κόσμο μπορεί να διαμαρτύρονται ότι οι πολιτικοί τους είναι σαν γελωτοποιοί, όμως στη Βραζιλία αποφάσισαν πως δεν είναι κακή ιδέα να στείλουν έναν πραγματικό κλόουν στο Κογκρέσο, και μάλιστα με περισσότερες ψήφους από οποιονδήποτε άλλον υποψήφιο.
 
Ο Φρανσίσκου Εβεράρντου Ολιβέιρα Σίλβα, ευρύτερα γνωστός με τον κλοουνίστικη ονομασία του Τιριρίκα, συγκέντρωσε πάνω από 1,3 εκατ. ψήφους στο Σάο Πάουλο στις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές. Οι ψήφοι του ήσαν οι διπλάσιοι από τον δεύτερο στην κατάταξη υποψήφιο στην Πολιτεία που αποτελεί την πολυπληθέστερη στη χώρα.
 
Ο Τιριρίκα κατόρθωσε να επικεντρώσει στο πρόσωπό του το ενδιαφέρον των απογοητευμένων ψηφοφόρων με το χιουμοριστικό σύνθημά του «Δεν μπορεί να γίνει χειρότερα» και με την προεκλογική υπόσχεση να μην κάνει τίποτε άλλο στο Κογκρέσο από το να τους ενημερώνει για το πώς περνούν εκεί τον χρόνο τους οι πολιτικοί.
 
«Τι κάνει ένα μέλος του Κογκρέσου; Η αλήθεια είναι πως δεν το γνωρίζω, αλλά εάν με ψηφίσετε θα σας το πώ», τόνιζε ο 45χρονος κλόουν στα προεκλογικά του διαφημιστικά.

 

 
Ο γελωτοποιός, του οποίου το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο στα βραζιλιάνικα σημαίνει ‘κατσούφης’, παρουσιάζεται στο κοινό με μία ξανθιά περούκα, ένα κόκκινο καπέλο και ζωηρόχρωμα ρούχα. Την τελευταία στιγμή κατάφερε να αποφύγει τον αποκλεισμό του από τις εκλογές, έπειτα από καταγγελία των δημόσιων κατηγόρων που επικαλούνταν ενδείξεις ότι ήταν αναλφάβητος.
 
Η υποψηφιότητα του Τιριρίκα ενδεχομένως να μην ήταν τόσο αυθόρμητη, ή αθώα, όσο φαίνεται εκ πρώτης όψεως.
 
Η καλά χρηματοδοτημένη προεκλογική εκστρατεία του Τιριρίκα στην ουσία μπορεί να βοηθήσει στην εκλογή άλλων πολιτικών, καθώς με βάση τον εκλογικό νόμο στη Βραζιλία αυτός μπορεί να διαθέσει τις επιπλέον ψήφους του σε άλλους υποψηφίους της παράταξής του, η οποία είναι το κυβερνών Κόμμα των Εργατών.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε