Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Κι όμως το best seller βιβλίο στη ναζιστική Γερμανία μετά το “ΑΓΩΝ ΜΟΥ”, είχε γυμνό!!! – Δείτε τις φωτο

Μια έρευνα του συγγραφέα Κρίστιαν Άνταμ για το πως διασκέδαζαν, τι μουσική άκουγαν και τι βιβλία διάβαζαν οι Γερμανοί πολίτες τα 12 χρόνια της εξουσίας του Χίτλερ στη ναζιστική Γερμανία, είναι αποκαλυπτική.

Οι Γερμανοί μετά το βιβλίο ο ΑΓΩΝ ΜΟΥ, του Αδόλφου Χίτλερ, προτιμούσαν να διαβάζουν και να έχουν στη βιβλιοθήκη τους το βιβλίο ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΗΛΙΟΣ του Χανς Σούρεν. Ένα βιβλίο γεμάτο γυμνές ασπρόμαυρες φωτογραφίες που εξυμνούσαν το καλοσχηματισμένο κορμί, σαν ευρύτερη έννοια. Ένα βιβλίο που η προπαγάνδα των Ναζί εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο για να δείξει την “ανωτερότητα” την “καθαρότητα” και την “τελειότητα” της “Άριας Φυλής”.

Ο συγγραφέας Κρίστιαν Άνταμ μελέτησε περισσότερα από 350 βιβλία που έγιναν best seller στη Γερμανία του Χίτλερ. Πολλά από αυτά ήταν βιβλία επιστημονικής φαντασίας, ερωτικές και αστυνομικές ιστορίες, βιβλία με ανέκδοτα αστεία, ενώ όπως προκύπτει από την ίδια έρευνα οι Γερμανοί λάτρευαν να ακούν ραδιόφωνο.

Την περίοδο της Ναζιστικής διακυβέρνησης στη Γερμανία είναι γνωστό τις πάσι, ότι η λογοκρισία υπήρχε παντού. Από τα τραγούδια, τα δημοσιεύματα, τα ρεπορτάζ, τα βιβλία, τις φωτογραφίες, τις εκπομπές στο ραδιόφωνο, παντού. Λογοκρισία υπήρχε μέχρι και στον τρόπο ένδυσης. Πως όμως ένα βιβλίο που θα σόκαρε τα χρηστά ήθη της εποχής, κατάφερε όχι μόνο να περάσει από λογοκρισία αλλά και να γίνει best seller; Η απάντηση είναι απλή: Οι φωτογραφίες εξυπηρετούσαν την προπαγάνδα του καθεστώτος και αναδείκνυαν το τέλειο άρειο Γερμανικό κορμί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www.onalert.gr

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε