Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Κίνα: 12.000 άνθρωποι απειλούνται από κατάρρευση φράγματος

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

199 νεκροί και 123 αγνοούμενοι είναι ο απολογισμός από τις πλημμύρες που πλήττουν την τελευταία εβδομάδα την Κίνα. Απειλείται με κατάρρευση φράγμα, αγωνιώδεις προσπάθειες για τη διάσωση 12.000 κατοίκων.

Τα σωστικά συνεργεία στην επαρχία Τζιανγκσί της νότιας Κίνας, καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να απομακρύνουν τους πολίτες. Ήδη έχουν καταφέρει να απομακρύνουν 68.000 κατοίκους από τα σπίτια γύρω από το φράγμα Σανγκάι, το οποίο κατέρρευσε, αλλά η στάθμη των υδάτων από μία δεξαμενή που βρίσκεται πάνω από το φράγμα έχει ανέβει επικίνδυνα και απειλείται η ασφάλεια χιλιάδων ανθρώπων που διαμένουν στις χαμηλότερες περιοχές.

Περισσότεροι από 10.000 στρατιώτες και κάτοικοι κινητοποιήθηκαν ύστερα από την κατάρρευση του φράγματος προκειμένου να συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις διάσωσης οι οποίες ωστόσο προχωρούν με βραδύτητα αφού οι δρόμοι έχουν πλημμυρίσει.

Ο Κινέζος πρόεδρος Χου Τζιντάο και ο πρωθυπουργός Ουέν Τζιαμπάο έκαναν έκκληση για ενίσχυση των προσπαθειών παροχής βοήθειας προς τους δοκιμαζόμενους από την κακοκαιρία που έχει γίνει αιτία να απομακρυνθούν από τις εστίες τους περίπου 2,37 εκατομμύρια άνθρωποι.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε