Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Κίνα: Ναυτική τραγωδία με πάνω από 400 νεκρούς

Κίνα: Ναυτική τραγωδία με πάνω από 400 νεκρούς

Μια τραγωδία ανάλογη με εκείνη του Sewol στη Νότια Κορέα συγκλονίζει την Κίνα μετά το ναυάγιο, στον ποταμό Γιανγκτσέ, ενός πλοίου με 458 επιβάτες, στην πλειοψηφία τους ηλικιωμένους τουρίστες. Μόνο 20 άνθρωποι σώθηκαν.

Το πλοίο Eastern Star είχε ξεκινήσει από το Νανκίνγκ και πήγαινε νοτιοδυτικά. Εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών, το πλοίο “έπεσε” σε καταιγίδα και μέσα σε δυο λεπτά βυθίστηκε στον ποταμό και δεν πρόλαβε να στείλει σήμα κινδύνου! Το ναυάγιο σημειώθηκε περίπου στις 9:28 μ.μ. τοπική ώρα, στο τμήμα Ζιανλί του ποταμού.

Μεταξύ των επιβαινόντων ήταν 406 τουρίστες, 50 έως 80 ετών, που αποτελούσαν ένα γκρουπ από ταξιδιωτικό γραφείο της Σαγκάης, και 47 μέλη του πληρώματος, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας People’s Daily, που σημείωσε ότι το πλοίο μπορούσε να μεταφέρει πάνω από 500 άτομα. Όσοι σώθηκαν είπαν πως το πλοίο στροβιλιζόταν σε έναν κυκλώνα πριν βυθιστεί.


Σύμφωνα με την People’s Daily ότι επτά άτομα κατάφεραν να κολυμπήσουν στην ακτή για να ζητήσουν βοήθεια. Άλλη επίσημη πηγή, η εφημερίδα Hubei Daily, μετέδωσε ότι φαινόταν στον ποταμό η γάστρα του πλοίου, σε σημείο όπου το βάθος ήταν περίπου 15 μέτρα.

Η επιχείρηση διάσωσης δυσχεραίνεται από τις καιρικές συνθήκες, καθώς στην περιοχή βρέχει καταρρακτωδώς, αλλά δεκάδες σκάφη συμμετέχουν μαζί με τουλάχιστον 100 ψαρόβαρκες, ενώ αναμένονται 20 δύτες στη περιοχή.


Ανάμεσα στους διασωθέντες είναι ο καπετάνιος και ο αρχιμηχανικός του πλοίου, οι οποίοι έχουν ήδη συλληφθεί και ανακρίνονται. Στο σημείο της πολύνεκρης τραγωδίας μεταβαίνει και ο πρωθυπουργός της Κίνας, Κίνας Λι Κετσιάνγκ.

Το πλοίο ήταν ιδιοκτησίας της Chongqing Eastern Shipping Corporation, που ειδικεύεται σε ξεναγήσεις στον ποταμό και λειτουργεί από το 1967, σύμφωνα με το Hubei Daily.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε