Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Κίνα: Υπάρχει ακόμη ζωή στο πλημμυρισμένο ορυχείο

Ένας από τους ανθρακωρύχους μεταφέρεται στο νοσοκομείο. ΦΩΤΟ REUTERS
Ένας από τους ανθρακωρύχους μεταφέρεται στο νοσοκομείο. ΦΩΤΟ REUTERS

Στο ανθρακωρυχείο, που βρίσκεται στη βόρεια Κίνα, 153 ανθρακωρύχοι είναι παγιδευμένοι εδώ και μία εβδομάδα έπειτα από πλημμύρες.

Τουλάχιστον 114 ανθρακωρύχοι από τους 153 που είχαν παγιδευτεί μέσα στο πλημμυρισμένο ορυχείο στο Γουανγλιαλίνγκ, στη βόρεια Κίνα είναι ζωντανοί .
Μετά τα εννέα άτομα που ανασύρθηκαν ζωντανά από το ορυχείο τα ξημερώματα, τα συνεργεία διάσωσης έφεραν στην επιφάνεια τους υπόλοιπους επιζήσαντες, μια εβδομάδα μετά την εκδήλωση του ατυχήματος, από την πλημμύρα της 28ης Μαρτίου.
Δεκατρείς διασώστες, μεταξύ των οποίων και 6 δύτες, εισήλθαν προχθές, Σάββατο, μέσα στο ο πλημμυρισμένο φρέαρ του ορυχείου όπου δεκάδες εργάτες έχουν περάσει έξι ημέρες προσπαθώντας να αντλήσουν τα νερά.
«Πρόκειται για ένα θαύμα στην ιστορία των διασώσεων στα ορυχεία της Κίνας» δήλωσε ο Λούο Λιν, επικεφαλής της Κρατικής Υπηρεσίας για την ασφάλεια στην εργασία, μπροστά από την είσοδο του φρέατος του ορυχείου.
Οι διασώστες συνεχίζουν τις έρευνες για άλλους 39 παγιδευμένους ανθρακωρύχους, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.
Ο επικεφαλής του Κομμουνιστικού Κόμματος στο Σανζί Ζιάνγκ Μπαοσούν φέρεται να δήλωσε ότι οι περισσότεροι από τους επιζήσαντες βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση.

Γιατροί του τοπικού νοσοκομείου ανακοίνωσαν ότι η φυσική κατάσταση αρκετών διασωθέντων είναι “ουσιαστικά φυσιολογική” παρά την ταλαιπωρία και την αγωνία των 179 ωρών που παρέμειναν παγιδευμένοι.

 
Δεκατρείς διασώστες, μεταξύ των οποίων και 6 δύτες, μπήκαν το Σάββατο, μέσα στο ο πλημμυρισμένο φρέαρ του ορυχείου όπου δεκάδες εργάτες έχουν περάσει έξι ημέρες προσπαθώντας να αντλήσουν τα νερά.
 
Αρκετές δεκάδες ανθρακωρύχοι εργάζονταν σε πλατφόρμες πάνω από το επίπεδο των νερών τη στιγμή που σημειώθηκε το ατύχημα, οπότε είχαν και πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες επιβίωσης, μετέδωσε η τηλεόραση.
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε