Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

«Κίνδυνος για την κοινωνία» ο γιατρός του Μάικλ Τζάκσον

Την πρώτη του νύχτα στη φυλακή πέρασε ο Κόνραντ Μάρεϊ, που κρίθηκε ένοχος για το θάνατο «βασιλιά της ποπ».

Η απόφαση που σκόρπισε αγαλλίαση στην οικογένεια και τους θαυμαστές του Μάικλ Τζάκσον. Οι ένορκοι του Ανώτατου Δικαστηρίου του Λος Άντζελες έκριναν ένοχοι τον γιατρό του «βασιλιά της ποπ» για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, ενώ ο δικαστής τον χαρακτήρισε «κίνδυνο για την κοινωνία»

Καταδικάστηκε γιατί χορήγησε τη μοιραία δόση του ισχυρού αναισθητικού propofol, η οποία κρίθηκε ως η κύρια αιτία του θανάτου του Τζάκσον στις 25 Ιουνίου του 2009.

Οι εισαγγελείς υποστήριξαν κατά τη διάρκεια της δίκης ότι ο Μάρεϊ έδειξε μεγάλη αμέλεια όταν αποφάσισε να δώσει propofol για να βοηθήσει Τζάκσον να κοιμάται ενώ προετοιμαζόταν για μια σειρά συναυλίες.


Οι συνήγοροι υπεράσπισης, δήλωσαν ότι ο Τζάκσον έλαβε μόνος του τη μοιραία δόση του propofol, επιμένοντας μέχρι τέλους ότι ο πελάτης τους είναι αθώος.

Η οικογένεια του Τζάκσον δεν έκρυψε τη χαρά της για την καταδίκη του Μάρεϊ, λέγοντας πως αποδόθηκε δικαιοσύνη. Έξω από το δικαστήριο, εκατοντάδες θαυμαστές του «βασιλιά», υπό τους ήχους του Beat It πανηγύριζαν για την καταδίκη του 58χρονου καρδιολόγου.



Ο δικαστής αρνήθηκε την εγγύηση στον Μάρεϊ και ο κατηγορούμενος έφυγε από το δικαστήριο με χειροπέδες για να οδηγηθεί στη φυλακή. Θα επιστρέψει στο δικαστήριο στις 29 Νοεμβρίου, όταν θα μάθει την ποινή που θα του επιβληθεί. Αντιμετωπίζει τον κίνδυνο τετραετούς φυλάκισης.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: REUTERS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένοχος για φόνο εξ αμελείας ο γιατρός του Μάικλ Τζάκσον

Νέα φωτογραφία του νεκρού Μάικλ Τζάκσον

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΕΣ φωτογραφίες του νεκρού Μάικλ Τζάκσον – Δείτε τις

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε