Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Κίνδυνος στον αέρα από τις υπερωρίες των πιλότων

Κίνδυνος στον αέρα από τις υπερωρίες των πιλότων

 Η ασφάλεια των πτήσεων απειλείται από τις πολλές ώρες πτήσεις των πιλότων.

Δημοσίευμα της εφημερίδας “Herald Sun” της Μελβούρνης, λέει πως οι πιλότοι της αεροπορικής εταιρίας Emirates είχαν προειδοποιήσει τις αρχές της Πολιτικής Αεροπορίας όλων των ηπείρων ότι το ωράριο εργασίας τους είναι εξαντλητικό. Πράγμα που θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των πτήσεων και των επιβατών.


Οι προειδοποιήσεις είχαν γίνει τρεις μήνες πριν αεροσκάφος της εταιρίας των Εμιράτων παραλίγο να συντριβή στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης, κατά τη διαδικασία της απογείωσης.

Πριν το αεροσκάφος “ξεκολλήσει” από το έδαφος, το πίσω μέρος του σύρθηκε για κάποιο χρονικό διάστημα στην πίστα του αεροδρομίου.

Ο λόγος που δεν μπόρεσε το αεροπλάνο να απογειωθεί κανονικά οφειλόταν στο γεγονός ότι στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του σκάφους δεν είχε αναγραφεί το πραγματικό βάρος, γεγονός που αυτόματα ρυθμίζει την ταχύτητα και τη δύναμη των κινητήρων κατά την απογείωση.

 Το υπερβολικό βάρος δεν επέτρεψε στο αεροσκάφος να αποκληθεί εγκαίρως από το έδαφος, με αποτέλεσμα να τεθεί σε άμεσο κίνδυνο η ζωή των 275 επιβατών, ανάμεσα στους οποίους ήταν και αρκετοί Έλληνες.

 Ο πιλότος του συγκεκριμένου αεροσκάφους είχε κοιμηθεί μόνο τρεισήμισι ώρες το 24ωρο πριν από το παραπάνω περιστατικό.

 Στη συνέχεια και όταν ο πιλότος αντελήφθη τι έγινε, αναγκάστηκε να αδειάσει τα καύσιμα στη θάλασσα και να επιστρέψει στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης.

 Η αεροπορική εταιρεία Emirates διαψεύδει τους σχετικούς ισχυρισμούς και υποστηρίζει ότι αποδίδει ύψιστη σημασία στο θέμα της ασφάλειας των πτήσεων και συνεργάζεται άψογα με τους πιλότους της.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε