Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Κινητοποίηση στη Ν.Υόρκη για ύποπτο όχημα!

Άνδρες του αστυνομικού τμήματος της Ν.Υόρκης ελέγχουν το όχημα. ΦΩΤΟ REUTERS
Άνδρες του αστυνομικού τμήματος της Ν.Υόρκης ελέγχουν το όχημα. ΦΩΤΟ REUTERS

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε την άρση της κατάστασης συναγερμού στο νότιο Μανχάταν, κοντά στην Γιούνιον Σκουέρ, μετά τον εντοπισμό ύποπτου οχήματος.

 

   “Ο δρόμος είναι ανοικτός”, είπε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος της αστυνομίας.

    Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν νωρίτερα στην περιοχή, η οποία αποκλείστηκε.

    Δύο φιάλες υγραερίου βρέθηκαν στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου κοντά στον σταθμό του μετρό της πολυσύχναστης πλατείας, ενώ ομάδα πυροτεχνουργών έσπευσε στο σημείο.

    Η αστυνομία διευκρίνισε πως οι ειδικοί έβαλαν από το παράθυρο ένα ρομπότ στο εσωτερικό του αυτοκινήτου προκαλώντας ισχυρή έκρηξη.

    Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι “όλα είναι εντάξει” όταν βρέθηκε ο κάτοχος του αυτοκινήτου και επιβεβαιώθηκε ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος.

 
Την ίδια ώρα οι πακιστανικές αρχές συνέλαβαν έναν ύποπτο που είχε διασυνδέσεις με τον Πακιστανό Ταλιμπάν, ο οποίος πιστεύεται ότι βοήθησε τον άνδρα που κατηγορείται ότι προσπάθησε να ανατινάξει αυτοκίνητο-βόμβα στην Τάιμς Σκουέαρ της Νέας Υόρκης, όπως γράφει η εφημερίδαThe Washington Post.
 
Ο ύποπτος παρείχε στις αρχές στοιχεία που επιβεβαιώνουν ότι πίσω από την απόπειρα βομβιστικής επίθεσης, που έγινε την 1η Μαϊου, βρίσκεται η οργάνωση Τεχρίκ-ε-Ταλιμπάν του Πακιστάν.
 
Ο ύποπτος παραδέχθηκε ότι βοήθησε τον Φαϊζάλ Σαχζάντ, τον Πακιστανο-Αμερικανό που κρατείται στις ΗΠΑ για την απόπειρα επίθεσης στην Τάιμς Σκουέρ, να επισκεφθεί τις περιοχές των φυλάρχων στο Πακιστάν για να εκπαιδευτεί στην κατασκευή βομβών, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
 
Οι αρχές εξετάζουν στοιχεία από τηλεφωνικές επικοινωνίες, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και άλλες επικοινωνίες για να βρουν περισσότερα αποδεικτικά στοιχεία για τις σχέσεις του Σαχζάντ και τους Ταλιμπάν του Πακιστάν, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
 
Στο πλαίσιο της έρευνας για την ίδια απόπειρα βομβιστικής επίθεσης οι αμερικανικές αρχές συνέλαβαν το περασμένο 24ωρο τρεις υπόπτους, στη Νέα Υόρκη, τη Βοστόνη και τη Φιλαδέλφεια.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε