Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Κιργιστάν: Κατέλαβαν αεροδρόμιο οι υποστηρικτές του Μπακίγεφ

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Η ένταση επιστρέφει στο Κιργιστάν καθώς υποστηρικτές του ανατραπέντος προέδρου κατέλαβαν το κεντρικό αεροδρόμιο στα νότια της χώρας και όχι μόνο.

Σύμφωνα με αξιωματούχους της προσωρινής κυβέρνησης, τους οποίους επικαλούνται τα ρωσικά πρακτορεία RIA και Itar-Tass, οι υποστηρικτές του Κουρμπανμπέκ Μπακίγεφ κατέλαβαν και την έδρα των περιφερειακών κυβερνήσεων των τριών νότιων περιφερειών της χώρας.

Συγκεκριμένα κατέλαβαν την έδρα της περιφερειακής κυβέρνησης στην πόλη Μπάτκεν, ενώ νωρίτερα είχαν καταλάβει κυβερνητικά κτίρια στις πόλεις Ος και Τζαλαλαμπάν. Πιο πριν εξάλλου, η προσωρινή κυβέρνηση του Κιργιστάν ανακοίνωσε ότι οι υποστηρικτές του ανατραπέντος προέδρου Μπακίγεφ συνωμοτούσαν με στόχο την πραγματοποίηση πραξικοπήματος.

Ο αντιπρόεδρος της προσωρινής κυβέρνησης Ουμουρμπέκ Τεκεμπάγεφ προσέθεσε ότι η προσωρινή κυβέρνηση έδωσε εντολή στον υπουργό Άμυνας Ισμαήλ Ισακόφ, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται ήδη στα νότια της χώρας, να διαπραγματευτεί με τους αντικυβερνητικούς στην Ος, το Τζαλαλαμπάντ και το Μπάτκεν.

Η ένταση που δημιουργείται εκ νέου στο Κιργιστάν ανάγκασε τη Λευκορωσία να ανακαλέσει τον πρεσβευτή της, ενώ σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών όλοι οι διπλωμάτες της εγκατέλειψαν την πρωτεύουσα Μπισκέκ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε