Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Κλείνει το εργοστάσιο που κατασκευάζει τα βομβαρδιστικά B52

Κλείνει το εργοστάσιο που κατασκευάζει τα βομβαρδιστικά B52

H Boeing αποφάσισε σήμερα να βάλει λουκέτο σε ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια της το οποίο μάλιστα απασχολεί 2.160 εργαζόμενους

    Η αεροναυπηγική κοινοπραξία Boeing ανήγγειλε, σήμερα, ότι έως το 2013 θα διακοπεί η λειτουργία παραγωγικής μονάδας της που βρίσκεται στο Ουΐτσιτα στο Κάνσας (κέντρο των ΗΠΑ) και η οποία απασχολεί 2.160 εργαζομένους.

    Στο ανωτέρω εργοστάσιο κατασκευάζονται τα καταδιωκτικά-βομβαρδιστικά ‘B52’, αλλά και το ειδικό αεροσκάφος για ανεφοδιασμό εν πτήσει, το 767 International Cargo.

    Η κοινοπραξία αποσαφήνισε ότι “μελέτησε τις τωρινές, αλλά και τις μελλοντικές συνθήκες λειτουργίας της αγοράς, με γνώμονα την ανταγωνιστικότητά της κοινοπραξίας”. “Επίσης, ελήφθη υπόψη ο καλύτερος τρόπος της άμεσης εξυπηρέτησης των αναγκών της πελατείας”.

    Πάντως η Boeing δεν αναφέρθηκε, σήμερα, σε κανέναν αριθμό απολύσεων. “Μερικοί εργαζόμενοί μας θα μετατεθούν σε άλλα εργοστάσιά μας, είναι πρόωρο να δηλώσουμε, από τώρα πόσοι θα είναι αυτοί. Θα το γνωρίζουμε αυτό μετά από την παρέλευση μερικών μηνών”, αναφέρει το ανακοινωθέν της Boeing.

    “Πάντως, δεν υπάρχει αντικείμενο εργασίας ώστε να συντηρηθεί σε λειτουργία η μονάδα στο Ουΐτσιτα, μετά τον κύκλο εργασιών που αυτή είχε καθ’ ‘ολη την τελευταία πενταετία”, αποσαφηνίζεται.

  

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε