Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Κλιμακώνεται η ένταση στο Ιράν

ΦΩΤΟ REUTERS

Ο αρχηγός της αστυνομίας προειδοποίησε ότι θα επέμβει κατά των παράνομων διαδηλώσεων, ενώ σημειώθηκαν συγκρούσεις με διαδηλωτές.

Συλλήψεις και χρήση δακρυγόνων έκαναν οι ιρανικές δυνάμεις ασφαλείας εναντίον οπαδών της αντιπολίτευσης και υποστηρικτών του ιερωμένου Αλί Μονταζερί που πέθανε πρόσφατα.

Την είδηση μεταφέρουν ιστοσελίδες της αντιπολίτευσης της χώρας και αν επιβεβαιωθεί σημαίνει ότι τα πράγματα παίρνουν ανεξέλεγκτη τροπή στο Ιράν που τις τελευταίες δύο εβδομάδες βρίσκεται σε κλοιό διαδηλώσεων.

Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα εναντίον ανώτερων αξιωματούχων και επικράτησε ένταση όταν οι δυνάμεις ασφαλείας δεν επέτρεψαν στους διαδηλωτές να εισέλθουν σε τέμενος.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Jaras πολλοί διαδηλωτές τραυματίστηκαν και έγιναν συλλήψεις στη διάρκεια συγκρούσεων στην πόλη Ισφαχάν,που είχαν συγκεντρωθεί υποστηρικτές του Μονταζερί για την τρίτη μέρα πένθους. Άλλος ιστότοπος αναφέρει ότι συνελήφθησαν 50 υποστηρικτές της αντιπολίτευσης ανάμεσα τους και 4 δημοσιογράφοι. 

Ο υπαρχηγός της ιρανικής αστυνομίας προειδοποίησε την Τετάρτη ότι η αστυνομία θα επέμβει σε παρανόμες συγκεντρώσεις στη διάρκεια των θρησκευτικών εορτών του Σαββατοκύριακου αν ξεπεραστούν οι κόκκινες γραμμές και θα προβεί σε συλλήψεις.

Ωστόσο δεν διευκρίνησε τι εννοεί ως “κόκκινη γραμμή” αλλά και ποιες χαρακτηρίζει παράνομες συλλήψεις. 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε