Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Κλίντον: Οι ΗΠΑ δεν θα αναμειχθούν στη Συρία

Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών απέκλεισε το ενδεχόμενο ανάμιξης των ΗΠΑ στη Συρία κατά τον ίδιο τρόπο με τη Λιβύη, τονίζοντας ότι κάθε αραβική εξέγερση είναι μοναδική.

Σε συνέντευξή της στην εκπομπή “Face the Nation” του τηλεοπτικού δικτύου CBS, η Χίλαρι Κλίντον εξέφρασε τη λύπη της για τη βία στη Συρία, αλλά τόνισε ότι οι συνθήκες είναι διαφορετικές από εκείνες στη Λιβύη, όπου ο Καντάφι χρησιμοποιεί την πολεμική αεροπορία και τα άρματα μάχης κατά του λαού του.

“Βεβαίως, λυπούμαστε για τη βία στη Συρία και απευθύνουμε έκκληση όπως και σε όλες αυτές τις κυβερνήσεις, να ανταποκριθεί στις ανάγκες των λαών τη, να επιτρέψει τις ειρηνικές διαδηλώσεις και ν΄αρχίσει τη διαδικασία των οικονομικών και πολιτικών μεταρρυθμίσεων”, ειπε η Κλίντον.

Σύμφωνα με την υπουργό εξωτερικών των ΗΠΑ, οι συνθήκες στις δυο αυτές χώρες διαφέρουν γιατί στη Συρία δεν υπάρχει το ίδιο επίπεδο βίας και τα μέτρα καταστολής των διαδηλώσεων από την κυβέρνηση δεν έχουν μέχρι στιγμής προκαλέσει την καταδίκη της διεθνούς κοινότητας ή εκκλήσεις από την πλευρά του Αραβικού Συνδέσμου και άλλων για την εφαρμογή ζώνης εναέριου αποκλεισμού όπως στη Συρία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε