Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Κλίντον: “Τελευταία ευκαιρία για το Μεσανατολικό”

Κλίντον: “Τελευταία ευκαιρία για το Μεσανατολικό”

Η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών προειδοποίησε πως οι ειρηνευτικές συνομιλίες για το Μεσανατολικό που επαναλαμβάνονται αυτήν την εβδομάδα ίσως να είναι “η τελευταία ευκαιρία για πολύ καιρό”.

“Δεν υπάρχει σχέδιο Β αν αποτύχουν οι συνομιλίες αυτές”, τόνισε η αμερικανίδα ΥΠΕΞ και κοινή συνέντευξή της στην παλαιστινιακή τηλεόραση και το ισραηλινό Channel 2. “Σε αντίθετη περίπτωση, βλέπω τις δυνάμεις της καταστροφής, τις αρνητικές δυνάμεις και των δύο πλευρών να ενισχύονται”, πρόσθεσε.

“Ο χρόνος τελειώνει τόσο για τους Ισραηλινούς, όσο και για τους Παλαιστίνιους”, είπε χαρακτηριστικά για να συμπληρώσει πως και οι δύο πλευρές που συμμετέχουν στις συνομιλίες και το μεγαλύτερο κομμάτι του αραβικού κόσμου απειλούνται συνεχώς από τρομοκράτες που υποστηρίζονται από το Ιράν. “Εχουν ένα χορηγό, το Ιράν, που βρίσκεται πίσω από πολλά από αυτά που συμβαίνουν”, επισήμανε η κ. Κλίντον.

Η ίδια είπε ακόμα πως είναι πεπεισμένη ότι ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς και ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου θα καταλήξουν σε μια ειρηνευτική συμφωνία που θα προβλέπει την δημιουργία ενός παλαιστινιακού κράτους. “Ηταν απολυτως σαφείς ότι επιθυμούν να εργαστούν πολύ σκληρά για να υπάρξει τελική συμφωνία”, υπογράμμισε.

“Οι Ηνωμένες Πολιτείες στηρίζουν τους ηγέτες και τους λαούς που θεωρούν αυτές τις συνομιλίες ίσως ως την τελευταία ευκαιρία επίλυσης της κρίσης για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα”, είπε η αμερικανίδα ΥΠΕΞ. “Δεν μπορώ να σβήσω ή να αλλάξω από τα βιβλία της ιστορίας όσα συνέβησαν ανάμεσά σας, αλλά μπορούμε να σας προσφέρουμε ένα διαφορετικό μέλλον”, κατέληξε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε