Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Κοινή εμφάνιση Μπιλ Κλίντον – Μπάρακ Ομπάμα

Κοινή εμφάνιση Μπιλ Κλίντον – Μπάρακ Ομπάμα

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον θα εμφανιστεί μαζί με το νυν πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα την Κυριακή σε μια εκδήλωση για τη συγκέντρωση χρημάτων προκειμένου να υποστηριχθεί η εκστρατεία επανεκλογής του Δημοκρατικού πολιτικού.

Είναι η πρώτη φορά που οι δύο πολιτικοί κάνουν μαζί προεκλογική εκστρατεία το 2012.

Οι σχέσεις του Ομπάμα με τον Κλίντον χαρακτηρίστηκαν τεταμένες αρκετές φορές ήδη από την προεκλογική εκστρατεία στην διάρκεια της οποίας ο πρώην γερουσιαστής του Ιλινόι είχε κερδίσει τη σύζυγο του πρώην προέδρου, Χίλαρι Ρόνταμ Κλίντον –σήμερα υπουργό Εξωτερικών–, το 2008.

Ο πρώην πρόεδρος όμως παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλής στις τάξεις των υποστηρικτών του Δημοκρατικού κόμματος και η εκστρατεία του Ομπάμα αδημονούσε να λάβει και την δική του υποστήριξη στην προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου.

Οι δύο άνδρες θα εμφανιστούν μαζί σε μια εκδήλωση για τη συγκέντρωση κεφαλαίων και κατόπιν σε ένα δείπνο. Στις δύο εκδηλώσεις οικοδεσπότης θα είναι ο Τέρι Μακόλιφ, ένας βετεράνος του μηχανισμού του Δημοκρατικού κόμματος και στενός φίλος των Κλίντον. Στην εκδήλωση αναμένεται να παραστούν 500 άνθρωποι καταβάλλοντας εισιτήριο που θα ξεκινά από τα 1.000 δολάρια, ενώ 80 άνθρωποι αναμένεται να παραστούν στο δείπνο, τα εισιτήρια για το οποίο στοιχίζουν 20.000 δολάρια, σύμφωνα με στέλεχος της εκστρατείας Ομπάμα.

Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν προορίζονται για ένα ταμείο υποστήριξης της εκστρατείας Ομπάμα, την εθνική επιτροπή του Δημοκρατικού κόμματος και αρκετές πολιτειακές οργανώσεις του.

Η συμμετοχή του Κλίντον στην εκστρατεία του Ομπάμα μοιάζει να εντείνεται. Την Παρασκευή η εκστρατεία του νυν προέδρου διένειμε ένα βίντεο στο οποίο ο Κλίντον επαινεί τον Ομπάμα για την απόφασή του να εγκρίνει την επιδρομή η οποία απέβη στο θάνατο του Οσάμα μπιν Λάντεν, την 2α Μαΐου του 2011.

Διαβάστε

Διαδηλώσεις, επεισόδια και νεκροί στη Συρία

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε