Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Κοινή γραμμή Γαλλίας- Γερμανίας για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους

Κατα τον γερμανο υπουργό οικονομικών οι δύο χώρες είναι πεποισμένες οτι μπορούν απο κοινού να υπερασπιστούν το ευρωπαϊκό νόμισμα έτσι ώστε αυτό να είναι ένα σταθερό.

“Είμαστε αποφασισμένοι, Γαλλία και Γερμανία, να κάνουμε από κοινού τα πάντα, ώστε οι διαβουλεύσεις της Ευρωζώνης να στεφθούν από πλήρη επιτυχία”, δήλωσε ο Β. Σόιμπλε πριν από τις διήμερες συνομιλίες των υπουργών οικονομικών και των κεντρικών τραπεζιτών της G20.

Ο κ. Σόιμπλε παραπέμπει σε μια κοινή γαλλογερμανική γραμμή για την ενίσχυση του ευρωπαϊκού χρηματοπιστωτικού κλάδου που στην παρούσα φάση δέχεται ισχυρά πλήγματα. “Οι ανησυχίες εντείνονται. Εκτιμάται ότι πολλές ευρωπαϊκές τράπεζες δεν θα αντέξουν νέα σοκ. Το ενδεχόμενο ενός ντόμινο είναι ορατό. Και αυτά τα προβλήματα θα πρέπει να επιλυθούν, υποστηρίζει ο κ. Σόιμπλε, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να διασφαλιστεί η ενίσχυση με τα απαιτούμενα κεφάλαια των συστημικά σημαντικών τραπεζών”.
 
Το ίδιο ζητά και ο γάλλος υπουργός, υποστηρίζοντας ότι οι τράπεζες θα πρέπει να αυξήσουν το ποσοστό των ιδίων κεφαλαίων στο 9% προκειμένου να είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν το ενδεχόμενο απωλειών από τα κρατικά ομόλογα που διαθέτουν.

Διαβάστε

G20: Θα ενισχύσουμε το ΔΝΤ για να πολεμήσουμε την κρίση

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε