Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Κοκαΐνη: Τέσσερις τόνοι σε… κρυψώνα πλοίου!

κοκαϊνη
Φωτογραφίες από: Twitter / @NCA_UK

Κοκαΐνη αξίας 260 εκατομμυρίων (!) δολαρίων κατασχέθηκε από πλοίο στον Ατλαντικό Ωκεανό. Η απίθανή κρυψώνα των 165… αδιάβροχων συσκευασιών.

Οι ισπανικές Αρχές συνεργάστηκαν με τις υπηρεσίες πληροφοριών της Αγγλίας κι έβγαλαν… λαβράκι. Δηλαδή το πλοίο “Thoran” που “έκρυβε” κοκαΐνη να… φάνει κι οι κότες κάτω από την κουζίνα του! Το περιστατικό σημειώθηκε την 1η Οκτωβρίου κι ενώ ο πλοίο έπλεε σε διεθνή ύδατα. Συγκεκριμένα, ανάμεσα στις Αζόρες και την Μαδέιρα. Οι Αρχές, λοιπόν, βρήκαν τέσσερις τόνους κοκαΐνης! Ποσότητα που έχει αξία μέχρι και 260 εκατομμύρια δολάρια!

Η επιτυχία αυτή ήρθε μετά από συνεργασία των ισπανικών Αρχών με την NCA. Την Εθνική Υπηρεσία για την καταπολέμηση του εγκλήματος, της Βρετανίας. Το πλοίο ρυμουλκύθηκε στο ισπανικό λιμάνι της Cadiz, στις 7 Οκτωβρίου. Επτά μέλη του πληρώματος συνελήφθησαν. Πρόκειται για υπηκόους της Τουρκίας και του Αζερμπαϊτζάν. Εναντίον τους σχηματίστηκε δικογραφία και θα δικαστούν.

Εκεί είχαν κρύψει την κοκαΐνη

Τα ναρκωτικά είχαν τοποθετηθεί σε 165 αδιάβροχες συσκευσασίες και ήταν… καλά κρυμμένα! Συγκεκριμένα σε έναν κρυμμένο θάλαμο, κάτω από το πάτωμα της κουζίνας του πλοίου!

Δείτε τις φωτογραφίες από την κρυψώνα όπου βρίσκονταν η κοκαϊνη

Προορισμός η… Ευρώπη

Η NCA ανέφερε πως δεν μπορούσε να πει με σιγουριά ποιος ήταν ο ακριβής προορισμός. Το μόνο βέβαιο είναι πως το πλοίο θα πήγαινε “κάπου στην Ευρώπη”. Η ίδια υπηρεσία εκτίμησε πως η συγκεκριμένη ποσότητα ναρκωτικών θα μπορούσε να “πιάσει” 260 εκατομμύρια δολάρια “στον δρόμο”.

Το Thoran, είχε σημαία από τα Νησιά Comoro. Πρόκειται για μια κοινή επιλογή για πολλά πλοία. Μπήκε στα… ραντάρ των Αρχών όταν έκανε μια ασυνήθιστη μανούβρα από τις ακτές της Νοτίου Αμερικής. Στις 15 Σεπτεμβρίου, υπάρχουν αποδείξεις πως βρέθηκε στην ακτή του Σουρινάμι, χώρας της Νοτίου Αμερικής. Πιστεύεται πως εκεί φορτώθηκαν τα ναρκωτικά στο πλοίο.

Η όλη υπηρεσία εκτελέστηκε από αρκετές υπηρεσίες και συντονίζονταν από ένα… control room στην Λισαβώνα. “Εργαζόμαστε με συναδέλφους στην Ευρώπη και σε όλον τον κόσμο για να διασπάσουμε το οργανωμένο έγκλημα με όποιον τρόπο μπορούμε και να προστατέψουμε τα σύνορα της Αγγλίας και της Ευρώπης από τις απόπειρες διακίνησης παράνομων ουσιών”, είπε ο Mark Blackwell, της NCA.

Πηγή: sputniknews.com

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις