Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

«Κόκκινος» συναγερμός παντού στη Γερμανία

ΦΩΤΟ REUTERS

Τρομοκρατική επίθεση στα τέλη Νοεμβρίου περιμένουν οι γερμανικές αρχές για αυτό και τα μέτρα ασφαλείας, κυρίως στα αεροδρόμια γίνονται πιο έντονα.

Την τρομοκρατική απειλή, που προκύπτει από πληροφορίες που έφτασαν στο Βερολίνο από «ξένο εταίρο», αποκάλυψε ο υπουργός Εσωτερικών, Τόμας ντε Μεζιέρ. Σε συνέντευξη Τύπου ανακοίνωσε ότι υπάρχει αυξημένος κίνδυνος τρομοκρατικών επιθέσεων στη Γερμανία, διευκρινίζοντας ότι «μια επίθεση πιθανόν να πραγματοποιηθεί στα τέλη Νοεμβρίου».
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στα αεροδρόμια της Γερμανίας - ΦΩΤΟ REUTERS
Όπως διευκρίνισε οι πληροφορίες ελήφθησαν μετά την ανακάλυψη παγιδευμένων πακέτων στα τέλη Οκτωβρίου που προέρχονταν από την Υεμένη και προορίζονταν για τις ΗΠΑ. Έρευνες της γερμανικής αστυνομίας επιβεβαιώνουν ανεξάρτητα τις επίμονες προσπάθειες ισλαμικών οργανώσεων να πραγματοποιήσουν επιθέσεις στη Γερμανία.

«Έχουμε συγκεκριμένες ενδείξεις αναφορικά με τις τρομοκρατικές απειλές. Αυτή τη στιγμή έχουμε να κάνουμε με μια νέα κατάσταση», είπε και διευκρίνισε πως τα μέτρα ασφαλείας θα ενισχυθούν ιδιαίτερα στους σιδηροδρομικούς σταθμούς και στα αεροδρόμια της χώρας.
Το ίδιο και στο σιδηροδρομικό σταθμό του Βερολίνου - ΦΩΤΟ REUTERS
«Από τα μέσα του 2010, οι υπηρεσίες ασφαλείας είδαν να ενισχύονται οι ενδείξεις πως η τρομοκρατική οργάνωση Αλ-Κάιντα προβλέπει μακροπρόθεσμα να πραγματοποιήσει επιθέσεις στις ΗΠΑ, στην Ευρώπη και στη Γερμανία. Υπάρχουν λόγοι για ανησυχία, αλλά όχι και για υστερία», είπε ο Μεζιέρ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε