Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Κόλπος του Μεξικού: Αναβλήθηκε η τοποθέτηση του νέου καλύμματος λόγω διαρροής

 Διαρροή που εντοπίσθηκε σε σωλήνα υποχρέωσε τη BP να αναβάλει την κρίσιμη δοκιμή στη λειτουργία του νέου

καλύμματος της πετρελαιοπηγής που έχει ως στόχο να σταματήσει τη διαρροή πετρελαίου στον κόλπο του Μεξικού, ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική πετρελαϊκή εταιρεία.

 ” Κατά τη διάρκεια των προετοιμασίων για τη δοκιμή αυτή…εντοπίσθηκε διαρροή” σε έναν από τους αγωγούς. Ο αγωγός απομονώθηκε και θα επισκευασθεί πριν ξεκινήσει η δοκιμή”, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η BP.

 Το νέο κάλυμμα , που φέρει την ονομασία Top Hat 10, τοποθετήθηκε τη Δευτέρα και θα επιτρέψει τη συγκέντρωση του συνόλου της ποσότητας του πετρελαίου που διαρρέει από την πετρελαιοπηγή και, σύμφωνα με ένα δεύτερο σενάριο, να σταματήσει πλήρως τη διαρροή.

 Πριν να θέσουν σε λειτουργία το νέο κάλυμμα, οι μηχανικοί της BP οφείλουν να πραγματοποιήσουν μια δοκιμή, κλείνοντας διαδοχικά τις βαλβίδες του καλύμματος και μετρώντας την πίεση, ώστε να διασφαλισθεί ότι δεν θα υπάρξουν νέες διαρροές σε άλλα σημεία της εγκατάστασης.

  Χθες, ο ναύαρχος Ταντ Αλεν, που επιβλέπει τις αμερικανικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της καταστροφής, έδωσε την άδεια στην BP να προχωρήσει στη δοκιμή.

  “Η δοκιμή αυτή θα διαρκέσει το πολύ 48 ώρες και θα μπορέσουμε τότε να εκτιμήσουμε την κατάσταση, να δούμε πού βρισκόμαστε και να αποφασίσουμε το επόμενο βήμα”, πρόσθεσε.

  Την Τρίτη, η Διεθνής Υπηρεσία Ενεργείας (AIE) ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της η καταστροφή της εξέδρας άντλησης Deepwater Horizon έχει προκαλέσει τη διαρροή 2,3 έως 4,5 εκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε