Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Κόμμα ιδρύει ο Γιούρι Λουζκόφ

O πρώην δημαρχός της Μόσχας σε μια διαφορετική πόζα! ΦΩΤΟ REUTERS
O πρώην δημαρχός της Μόσχας σε μια διαφορετική πόζα! ΦΩΤΟ REUTERS
Μετά την αποπομπή του από δήμαρχος της Μόσχας ο Λουζκόφ δεν πάει στα δικαστήρια αλλά ιδρύει νέο κόμμα!

Ο πρώην δήμαρχος της Μόσχας Γιούρι Λουζκόφ δήλωσε σήμερα σε περιοδικό ότι δεν θα προσφύγει στα δικαστήρια κατά της αποπομπής του, αλλά θα παραμείνει στον πολιτικό στίβο για να δώσει αγώνα για τη δημοκρατία.
 
“Δεν έλαβα τέτοια απόφαση και δεν θα λάβω”, είπε ο 74χρονος Λουζκόφ στο περιοδικό που πρόσκειται στην αντιπολίτευση, New Times, κατά την πρώτη του συνέντευξη από τις 28 Σεπτεμβρίου που ο πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ τον απέπεμψε μετά από τη ρήξη στις σχέσεις του με το Κρεμλίνο.
 
Ο στενός φίλος του Λουζκόφ, διάσημος τραγουδιστής Ιωσήφ Κομπζόν, είχε δηλώσει στο πρακτορείο ειδήσεων Interfax την περασμένη εβδομάδα ότι ο Λουζκόφ θα κινηθεί δικαστικά κατά της αποπομπής του.
 
“Δεν πιστεύω ότι το ανώτατο δικαστήριο θα εκδώσει απόφαση που θα είναι αντίθετη στο προεδρικό διάταγμα”, είπε ο Λουζκόφ στη μακροσκελή συνέντευξή του.
 
Ο Λουζκόφ, ο οποίος απομακρύνθηκε από τη δημαρχία μετά από 18 χρόνια, δήλωσε ότι θέλει να σφυρηλατήσει τη δημοκρατία στη Ρωσία, σε έναν σαφή υπαινιγμό προς το Κρεμλίνο.
 
“Η ενασχόληση με την πολιτική σημαίνει να εργάζεσαι για την εφαρμογή των νόμων μίας δημοκρατικής κοινωνίας. Σήμερα η κοινωνία μας διαθέτει νόμους που δεν είναι δημοκρατικοί”, είπε ο ίδιος.
 
Ο Λουζκόφ δήλωσε ότι θα σχηματίσει πολιτικό κόμμα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε