Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Κομμένο κεφάλι έξω από το σπίτι υποψηφίου για τις εκλογές!

Κομμένο κεφάλι έξω από το σπίτι υποψηφίου για τις εκλογές!

Εκτελεστές των καρτέλ που διακινούν ναρκωτικά, δολοφόνησαν την αναπληρώτρια εισαγγελέα στην πολιτεία Τσιουάουα και πέταξαν κομμένο κεφάλι έξω από το σπίτι του υποψηφίου για την δημαρχία που προηγείται στις δημοσκοπήσεις, εν όψει των αυριανών εκλογών.

Η εισαγγελέας Σάλας δολοφονήθηκε ενώ βρισκόταν σε όχημα που οδηγούσε σωματοφύλακάς της, κι ενώ στο όχημα επέβαινε και άλλος ένας αστυνομικός, σύμφωνα με την εισαγγελία στην πολιτεία. Το κομμένο κεφάλι αφέθηκε έξω από το σπίτι του επικρατέστερου υποψηφίου δημάρχου στη Σιουδάδ Χουάρες, Έκτορ Μουργκία, του Θεσμικού Επαναστατικού Κόμματος (PRI), εν όψει των τοπικών εκλογών που διεξάγονται αύριο Κυριακή σε 12 πολιτείες.

Ο Μουργκία έχει κατηγορηθεί από αντιπάλους του και οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ότι πληρώνεται από το καρτέλ της Χουάρες, το οποίο βρίσκεται σε πόλεμο με τη συμμαχία των καρτέλ στη Σιναλόα για τον έλεγχο των οδών διαμετακομιδής των ναρκωτικών προς την αγορά των ΗΠΑ — έναν πόλεμο που έχει κοστίσει περίπου 5.700 ζωές στην πόλη από το 2008.

Οι αρχές του Μεξικού έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού μετά την δολοφονία, από εκτελεστές που είχαν μεταμφιεστεί πεζοναύτες, του επικρατέστερου υποψηφίου κυβερνήτη της πολιτείας Ταμαουλίπας την Δευτέρα.

Συνολικά στο Μεξικό πάνω από 26.000 άνθρωποι έχουν βρει το θάνατο αφότου ο συντηρητικός πρόεδρος Φελίπε Καλδερόν κήρυξε τον “πόλεμο” στο οργανωμένο έγκλημα στα τέλη του 2006.

Επιδεινώνοντας το κλίμα πριν τις εκλογές, ένας δήμαρχος στη νότια πολιτεία Οαχάκα δολοφονήθηκε μαζί με άλλον έναν τοπικό αξιωματούχο την Τετάρτη. Η εισαγγελία ανέφερε ότι επρόκειτο για το Νικολάς Γκαρσία, δήμαρχο της παράκτιας πόλης Σάντο Ντομίνγκο δε Μορέλος, και οι δράστες “πιθανώς” είχαν σκοπό να ληστέψουν τα θύματά τους.

Στη Σονόρα, στο μεταξύ, ανταλλαγή πυρών μεταξύ αντίπαλων συμμοριών στοίχισε τη ζωή τουλάχιστον 21 ανθρώπων, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές και ΜΜΕ. Η αστυνομία συνέλαβε εννέα άτομα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε