Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Κόντρα για την Ελλάδα στο γερμανικό debate

Κόντρα για την Ελλάδα στο γερμανικό debate
Η Σάρα Βάγκενκνεχτ - Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ

Έντονη ήταν η αντιπαράθεση των κορυφαίων υποψηφίων των πέντε μικρότερων κομμάτων για την καγκελαρία, στο χθεσινό debate, εν όψει των γερμανικών εκλογών στις 24 Σεπτεμβρίου.

Στην θεματική ενότητα φορολόγηση υπήρξε αναφορά στην ελληνική φορολογική πολιτική, σε έναν διαξιφισμό μεταξύ της αριστερής Σάρα Βάγκενκνεχτ και του «πράσινου» Τζεμ Έτσντεμιρ. Για μια ακόμα φορά η Σάρα Βάγκενκνεχτ επέκρινε τον τρόπο αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης στην ευρωζώνη αλλά και τη διαδικασία χορήγησης βοήθειας στην Ελλάδα τονίζοντας:

«Ο πυρήνας της διάσωσης του ευρώ ήταν να εξασφαλιστούν τα κέρδη των τραπεζών με χρήματα φορολογουμένων. Δεν διασώσαμε την Ελλάδα, διασώσαμε τις τράπεζες. Η πολιτική των χαμηλών επιτοκίων είναι απαραίτητη γιατί οι διάφορες κυβερνήσεις δεν έχουν το απαραίτητο θάρρος για να επιβαρύνουν περισσότερο τους πολύ πλούσιους, που υπάρχουν στην Ελλάδα, την Ιταλία ή και αλλού».

Στην παρέμβαση του Τζεμ Έτσντεμιρ ότι στην Ελλάδα κυβερνά το αδερφό κόμμα της γερμανικής Αριστεράς η Σάρα Βάγκενκνεχτ απάντησε προφανώς εκνευρισμένη: «Γνωρίζετε πολύ καλά ποια περιθώρια ελιγμών έχει η ελληνική κυβέρνηση. Τους έχουμε πει να φορολογήσουν περισσότερο τους πλουσίους και εκείνοι απαντούν ότι τους έχει βάλει στενό κορσέ η Κομισιόν. Δεν μπορώ να το αξιολογήσω, αλλά πιστεύω ότι η μεγαλύτερη φορολογική επιβάρυνση των ευπόρων αποτελεί εναλλακτική λύση στην πολιτική των μηδενικών επιτοκίων».

Πηγή: Deutsche Welle

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις