Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Κόσοβο: Σήμερα η απόφαση για τους δύο Σέρβους αξιωματούχους – Τι δηλώνουν οι ίδιοι για τη σύλληψή τους

Κόσοβο: Σήμερα η απόφαση για τους δύο Σέρβους αξιωματούχους – Τι δηλώνουν οι ίδιοι για τη σύλληψή τους

Σήμερα αναμένεται να ληφθεί απόφαση για την απελευθέρωση ή παράταση της 48ωρης προφυλάκισης του επικεφαλής της περιφέρειας του Κοσόβου, Γκόραν Άρσιτς και του γραμματέα του Ερυθρού Σταυρού στο Λίπλιαν, Νόβιτσα Ζίβιτς.

Οι δύο αξιωματούχοι συνελήφθησαν το Σάββατο στο χωριό Στάρο Γκράτσκο από την αστυνομία του Κοσόβου.

Ο υπουργός Εσωτερικών του Κοσόβου, Μπαϊράμ Ρετζέπι δήλωσε ότι οι συλλήψεις έγιναν μετά από καταγγελίες πολιτών ότι οι συλληφθέντες Σέρβοι του Κοσόβου τους πίεζαν να ψηφίσουν στις σερβικές βουλευτικές εκλογές της 6ης Μαϊου.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Κοσόβου, Μπακί Κελιάνι δήλωσε ότι οι δύο Σέρβοι συνελήφθησαν το Σάββατο στο χωριό Στάρο Γκράτσκο του δήμου Λίπλιαν και ότι διεξήχθησαν έρευνες στα σπίτια τους. Στο σπίτι του Γκόραν Άρσιτς εντοπίστηκε εκλογικό υλικό από τις τελευταίες εκλογές που διεξήχθησαν από τις σερβικές αρχές στο Κόσοβο, είπε ο κ. Κελιάνι.

Ο υπουργός της Σερβίας, αρμόδιος για το Κόσοβο, Γκόραν Μπογκντάνοβιτς δήλωσε ότι τα κίνητρα της σύλληψης του Γκόραν Άρσιτς περιπλέκουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση στο Κόσοβο και ζήτησε από τη διεθνή κοινότητα και κυρίως την αποστολή της ΕΕ στο Κοσόβο (Eulex) να διασφαλίσουν την προστασία των Σέρβων στο Κόσοβο.

Η Σερβία δεν θα διεξάγει δημοτικές εκλογές στο Κόσοβο, αλλά βουλευτικές και προεδρικές εκλογές που διενεργούνται την ίδια μέρα, στις 6 Μαΐου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κόσοβο: Έκρηξη με νεκρό 38χρονο πατέρα και τραυματίες τα παιδιά του

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε