Παρασκευή, 29 Μαρ.
18oC Αθήνα

Κόβονται οι εκπομπές πασίγνωστου δημοσιογράφου – “Βροχή” οι καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση

Κόβονται οι εκπομπές πασίγνωστου δημοσιογράφου – “Βροχή” οι καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση

Άλλη μια καριέρα στα σκουπίδια. Το CBS, το PBS και το Bloomberg ανακοίνωσαν ότι αναστέλλουν τη μετάδοση των εκπομπών του Τσάρλι Ρόουζ.

Πρόκειται για έναν από τους διασημότερους τηλεοπτικούς παρουσιαστές στις ΗΠΑ, γνωστό για τις αποκλειστικές συνεντεύξεις που εξασφαλίζει. Αφορμή, δημοσίευμα της Washington Post στο οποίο οκτώ γυναίκες τον κατηγορούν ότι τις είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά στο παρελθόν. Ο Ρόουζ εξέδωσε μια ανακοίνωση με την οποία ζήτησε συγγνώμη για την «απρεπή συμπεριφορά του».

Τα δίκτυα δεν άφησαν καμιά αμφιβολία για την αιτία που διακόπτουν τη μετάδοση των εκπομπών του Ρόουζ. «Αυτές οι καταγγελίες είναι εξαιρετικά ενοχλητικές και τις παίρνουμε πολύ σοβαρά», ανέφερε το CBS News σε δελτίο Τύπου του. Ο 75χρονος Ρόουζ είναι συμπαρουσιαστής της εκπομπής This Morning και συνεργάτης της εκπομπής 60 Minutes.

Ο Ρόουζ ζήτησε ειλικρινά συγγνώμη για την απρεπή συμπεριφορά του. Τόνισε πως αισθάνεται τρομερά άβολα διότι συμπεριφέρθηκε χωρίς την απαραίτητη ευαισθησία μερικές φορές και αναλαμβάνει την ευθύνη για αυτό. Όμως, αμφισβήτησε την ακρίβεια των γεγονότων που καταγγέλθηκαν σε βάρος του. «Δεν πιστεύω ότι όλες αυτές οι κατηγορίες είναι ακριβείς διότι ένιωθα πάντα ότι τα αισθήματα ήταν αμοιβαία, αν και τώρα συνειδητοποιώ πως έκανα λάθος».

Το νέο σκάνδαλο προστίθεται σε μια σειρά ανάλογων αποκαλύψεων που έχουν σαρώσει τους χώρους του κινηματογράφου, των μέσων ενημέρωσης, αλλά και της πολιτικής.

Ο Ρόουζ, προσεκτικός ακροατής, διακρίνεται για τον σοβαρό αλλά ενδιαφέροντα τόνο με τον οποίο παίρνει συνεντεύξεις, συχνά από τα μεγαλύτερα ονόματα της αμερικανικής πολιτικής, σε ένα ιδιαίτερα λιτό σκηνικό. Στην πρωινή εκπομπή του CBS ο τόνος του ήταν αισθητά πιο ελαφρύς.

Οι καταγγελίες εναντίον του Τσάρλι Ρόουζ

Οι 8 καταγγέλλουσες, όλες συνεργάτιδες του Ρόουζ ή επίδοξες συνεργάτιδες της εκπομπής του, υποστήριξαν ότι από τα τέλη του 1990 μέχρι και το 2011 τις είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά, κυκλοφορούσε γυμνός μπροστά τους, ενώ τις είχε θωπεύσει επανειλημμένα.

Οι οκτώ γυναίκες ήταν από 21 ως 37 ετών όταν είχαν εκτυλιχθεί τα γεγονότα και οι καταγγελίες τους έχουν, όπως σημείωσε η Ποστ, «εκπληκτικές ομοιότητες».

Οι τρεις μίλησαν επώνυμα αλλά πέντε ανώνυμα, φοβούμενες τις συνέπειες για τις σταδιοδρομίες τους.

Μια βοηθός παραγωγός στην εκπομπή του Ρόουζ στο PBS από τα τέλη του 2007, τον χαρακτήρισε «σεξουαλικό αρπακτικό» και εκείνη ένα από τα θύματά του σε πολλές περιπτώσεις.

Μια δεύτερη, βοηθός του στα μέσα της δεκαετίας του 2000 αφηγήθηκε ότι τουλάχιστον δέκα φορές ο Ρόουζ είχε εμφανιστεί μπροστά της γυμνός καθώς εκείνη εργαζόταν σε ένα από τα σπίτια του στη Νέα Υόρκη.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις