Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Κουτσομπολιό… ΤΕΛΟΣ!

Κουτσομπολιό… ΤΕΛΟΣ!
Λουκέτο για την αμερικανική «βίβλο του κουτσομπολιού»; Στα πρόθυρα της χρεοκοπίας το σκανδαλοθηρικό περιοδικό «Νational Εnquirer»
H εταιρεία Αmerican Μedia που εκδίδει το σκανδαλοθηρικό αμερικανικό περιοδικό «Νational Εnquirer», το γνωστότερο έντυπο κουτσομπολιού των ΗΠΑ, ανακοίνωσε ότι μέσα στις επόμενες 15 ημέρες θα καταθέσει αίτηση προστασίας από τους πιστωτές της προκειμένου να αποφύγει την άμεση χρεοκοπία.
 
Τον τελευταίο καιρό η κυκλοφορία του είχε πέσει κάτω από τα 750.000 τεύχη την εβδομάδα, από 4.000.000 τον «καιρό της δόξας» – πριν δηλαδή «κλέψουν» το κοινό του οι εξειδικευμένες στο κουτσομπολιό μεσημεριανές εκπομπές της τηλεόρασης και φυσικά οι δεκάδες ιστοσελίδες που ασχολούνται αποκλειστικά με την προσωπική ζωή των διασημοτήτων. Και όμως: πριν από λίγους μήνες το «κατακίτρινο» κουτσομπολίστικο έντυπο με το βεβαρημένο παρελθόν προτάθηκε για το βραβείο Πούλιτζερ! Μια υποψηφιότητα για το κορυφαίο βραβείο δημοσιογραφίας που θεωρήθηκε επιεικώς αμφιλεγόμενη, αφού αφορούσε τις αποκαλύψεις για την εξωσυζυγική σχέση του υποψηφίου για την αμερικανική προεδρία Τζον Εντουαρντς με την ηθοποιό Ριέλ Χάντερ.
 
Το σκανδαλοθηρικό περιοδικό αποκάλυψε ότι το κοριτσάκι που έφερε πρόπερσι στον κόσμο η 46χρονη σήμερα ηθοποιός ήταν στην πραγματικότητα κόρη του υποψηφίου του Δημοκρατικού Κόμματος. Μετά από αλλεπάλληλες αρνήσεις, ο υποψήφιος αντιπρόεδρος των ΗΠΑ παραδέχτηκε τον περασμένο Ιανουάριο ότι όντως ήταν ο πατέρας του παιδιού. Κάτω από το βάρος της δημόσιας κατακραυγής, ο ηγέτης της «αριστερής» πτέρυγας των Δημοκρατικών αναγκάστηκε να χωρίσει από τη γυναίκα του, ενώ η πολιτική του καριέρα καταστράφηκε.
 
Η εταιρεία, που εδρεύει στην πόλη Μπόκα Ρατόν της Φλόριντα κι εκδίδει επίσης μεταξύ άλλων τα περιοδικά «Μen΄s Fitness» και «Star», θα τεθεί υπό την προστασία του άρθρου 11, κατά τη διάρκεια της οποίας θα συνεχίσει να λειτουργεί ως συνήθως. Ο εκδοτικός οίκος έχει ήδη κάνει μια προσπάθεια να μειώσει τα χρέη του που διογκώθηκαν εξαιτίας της μείωσης των διαφημιστικών δαπανών, αλλά δεν κατάφερε να αποφύγει την υπαγωγή σε καθεστώς ελεγχόμενης πτώχευσης.
 
Οπως διευκρίνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της εταιρείας, η αίτηση θα κατατεθεί μέσα σε δύο εβδομάδες με την πλειοψηφία των μετόχων να έχουν ήδη εγκρίνει το σχέδιο. Επιπλέον, όπως έγινε γνωστό δεν θα υπάρξουν απολύσεις στο δημοσιογραφικό και τεχνικό προσωπικό.
 
Αν και το εν λόγω περιοδικό ευθύνεται για αμέτρητες «γκάφες», μια από τις χειρότερες ήταν αναμφισβήτητα η «αποκάλυψη» τον περασμένο Φεβρουάριο ότι η διάσημη τραγουδίστριαΓουίτνεϊ Χιούστονέμαθε από τους γιατρούς της ότι της απομένουν το πολύ πέντε χρόνια ζωής! Τόνιζε μάλιστα ότι η φυσική κατάσταση της 47χρονης τραγουδίστριας είναι τόσο κακή ώστε η οικογένειά της την εκλιπαρεί να σταματήσει κάθε επαγγελματική της δραστηριότητα, καθώς υπάρχει ο φόβος να πεθάνει ξαφνικά, ακόμη και πάνω στη σκηνή. Η ίδια η κυρία Χιούστον διέψευσε τη… θανατηφόρο είδηση, αλλά παραδέχθηκε ότι αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα εξάρτησης από τα ναρκωτικά.
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε