Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Κράξιμο στον Ντεπαρντιέ που… αποθεώνει τη δημοκρατία στη Ρωσία – “Έχει ξεμωραθεί”

Κράξιμο στον Ντεπαρντιέ που… αποθεώνει τη δημοκρατία στη Ρωσία – “Έχει ξεμωραθεί”

Έντοντες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει τα εγκωμιαστικά σχόλια του Ζεράρ Ντεπαρντιέ για τη δημοκρατία στη Ρωσία, λίγες ημέρες αφού πήρε τη ρωσική υπηκοότητα.

Ο διάσημος Γάλλος ηθοποιός, ο οποίος έφυγε από τη χώρα του προκειμένου να γλιτώσει τη βαριά φορολογία, έστειλε ευχαριστήρια επιστολή στον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, για τη χορήγηση της ρωσικής υπηκοότητας.

Η επιστολή παρουσιάστηκε χθες από το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Pervyi Kanal και προκάλεσε σαρκαστικά σχόλια για τον Ντεπαρντιέ, στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, καθώς πολλοί… γέλασαν με όσα είπε για τη δημοκρατία στη χώρα.

“Ζεράρ έλα μαζί μας στις 31 Ιανουαρίου στην πλατεία Τριουμφάλνια της Μόσχας, με το νέο σου διαβατήριο στην τσέπη. Κάθε 31 του μηνός, στις 18.00, στην πλατεία αυτή, οι Ρώσοι πολίτες διεκδικούν το δικαίωμα να συναθροίζονται ειρηνικά, όπως προβλέπει το άρθρο 31 του Συντάγματος. Σε περιμένουμε Ζεράρ!”, έγραψε σχετικά ο συγγραφέας Έντβαρτ Λιμόνοφ, δεδηλωμένος αντίπαλος του προέδρου Πούτιν.

“Ιδού μια πρόσκληση για σένα, να διαδραματίσεις έναν πραγματικό ιστορικό ρόλο ως προασπιστής των ελευθεριών στη Ρωσία”, πρόσθεσε ο Λιμόνοφ, που συχνά πυκνά συλλαμβάνεται από τις αρχές κατά τη διάρκεια των απαγορευμένων συλλαλητηρίων, γράφοντας στον ιστότοπο LiveJournal.

Στην επιστολή ο Ντεπαρντιέ υποστήριζε ότι: “Είχα επίσης συνομιλία με τον πρόεδρό μου, τον Φρανσουά Ολάντ. Γνωρίζει πως αγαπώ πολύ τον πρόεδρό σας Βλαντίμιρ Πούτιν και πως η αγάπη είναι αμοιβαία. Και του τόνισα πως η Ρωσία είναι μία μεγάλη δημοκρατία”.

“Δεν θα ξεχάσουμε και δεν θα του συγχωρήσουμε ποτέ αυτή τη φράση: ‘είναι μία μεγάλη δημοκρατία’”, επεσήμανε ο δημοσιογράφος Ματβέι Γκαναπόλσκι, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Ηχώ της Μόσχας.
“Θαυμάζει τη δημοκρατία μας—έχει ξεμωραθεί τελείως”, σχολιάζει στη σελίδα του στο Facebook ο Βλαντίμιρ Σοκόλοφ.
“Φεύγει από τη χώρα του για τα λεφτά….αυτό είναι τελείως ρώσικο—είναι ένας από εμάς!”, ήταν το καυστικό σχόλιο στο LiveJournal.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γάλλος φιλόσοφος ντρέπεται για τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ

Ο Πούτιν έκανε Ρώσο τον Ντεπαρντιέ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε