Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Κράτησε 18 ώρες ομήρους γιατί δεν πήρε το δίπλωμα οδήγησης και για τα μάτια μιας γυναίκας!

Μια αποτυχία στις εξετάσεις για το δίπλωμα οδήγησης, αλλά και ο έρωτας για την ταμία φαίνεται να είναι τα αίτια πίσω από τη ληστεία μετά ομηρείας στην εμπορική τράπεζα “Invest Bank”, στην πόλη Σλίβεν της ανατολικής Βουλγαρίας.

Ένας νεαρός από το χωριό Κόρτεν, στην περιοχή της Νόβα Ζαγορά, στην Ανατολική Βουλγαρία, ο 27χρονος Στέφαν Πετρόφ κράτησε επί 18 ώρες ομήρους στο κατάστημα της εμπορικής τράπεζας, απογοητευμένος από την αποτυχία του να περάσει τις εξετάσεις για το δίπλωμα οδήγησης, αλλά και… “για τα μάτια μιας γυναίκας”.

Άμεση αφορμή για την αλλόκοτη (τουλάχιστον) παρόρμηση του νεαρού να εισβάλει στο κατάστημα, στο κέντρο της μεγάλης πόλης, να πυροβολήσει τον φύλακα και να πάρει ομήρους πέντε υπαλλήλους της τράπεζας αποτέλεσε η αποτυχία του στις εξετάσεις για το δίπλωμα.

Όπως αναφέρουν, ωστόσο, σχετικά τηλεοπτικά ρεπορτάζ, ο νεαρός –που εργαζόταν ως υπάλληλος σεκιούριτι– έτρεφε τρυφερά αισθήματα και για μια ταμία της τράπεζας, η οποία, ωστόσο, δεν γνώριζε τίποτα.

Αυτά λένε, τουλάχιστον, οι πρώτες πληροφορίες των βουλγαρικών ΜΜΕ.

Μία ακόμη από τις λεπτομέρειες της υπόθεσης που προκαλεί ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι η διευθύντρια του καταστήματος παρέμεινε κρυμμένη στο γραφείο της στη διάρκεια όλης της κρίσης και επικοινωνούσε όλη την ώρα με το κινητό της, πρώτα με την οικογένεια της και ύστερα με την αστυνομία, στην οποία έδινε πολύτιμες πληροφορίες για τις εξελίξεις.

Ο δράστης Στέφαν Πετρόφ αντιμετωπίζει σοβαρή ποινική ευθύνη για τον τραυματισμό του φύλακα της τράπεζας, Στάντσο Στάνεφ (42 ετών), την κρίσιμη κατάσταση του οποίου κατάφεραν να σταθεροποιήσουν οι γιατροί, έπειτα από πολύπλοκη εγχείριση στο θώρακα, όπου τον βρήκε η σφαίρα του ληστή.

Ο ίδιος απειλούσε ν’ αυτοκτονήσει, εάν οι αστυνομικοί επιχειρούσαν τη σύλληψή του, ενώ ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, τον είχε καλέσει “να παραδοθεί με το καλό, σώος και αβλαβής”. “Αφού ενήργησε ως άνδρας και άφησε τις γυναίκες (ομήρους) ελεύθερες, τον διαβεβαιώνω, ότι δεν πρόκειται να πάθει το παραμικρό. Ούτε μια σφαλιάρα πρόκειται να φάει, όχι να σκοτωθεί ή να ταπεινωθεί με κάποιο τρόπο. Έχω δώσει ρητές οδηγίες”, είπε χαρακτηριστικά ο Βούλγαρος πρωθυπουργός.

Εκ μέρους της, η διοίκηση της ιδιωτικής “Invest Bank” εξέφρασε με ειδική ανακοίνωση θερμές ευχαριστίες στο Βούλγαρο πρωθυπουργό για την προσωπική παρέμβαση του στην επιτυχή διαχείριση της πρώτης, στη Βουλγαρία, κρίση με ομήρους, όπως αναφέρεται στα σχετικά ρεπορτάζ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 18 ώρες ομηρίας σε τράπεζα της Βουλγαρίας

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε