Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Κρεμλίνο: “Ο Πούτιν είναι μια χαρά”

Κρεμλίνο: “Ο Πούτιν είναι μια χαρά”

To Κρεμλίνο διέψευσε σήμερα πληροφορία σύμφωνα με την οποία η επίσκεψη του ιάπωνα πρωθυπουργού στη Μόσχα το Δεκέμβριο αναβλήθηκε εξαιτίας προβλημάτων υγείας του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

“Δεν είχε οριστεί σαφώς ημερομηνία”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Η ιαπωνική κυβέρνηση επιβεβαίωσε σήμερα ότι ο πρωθυπουργός Γιοσιχίκο Νόντα αναγκάστηκε να ακυρώσει την επίσκεψη στη Μόσχα που είχε προγραμματιστεί το Δεκέμβριο και σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης ο Νόντα δήλωσε ότι η αναβολή οφείλεται σε προβλήματα υγείας του Πούτιν.

Κυβερνητική πηγή δήλωσε ότι η ακύρωση της επίσκεψης του Νόντα αποφασίστηκε ύστερα από πρωτοβουλία της Μόσχας, η οποία είχε επικαλεστεί “ένα τραύμα του Πούτιν”.

Εδώ και αρκετές εβδομάδες κυκλοφορούν φήμες στη Ρωσία για την υγεία Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος ανέβαλε αρκετά από τα ταξίδια και τις επισκέψεις του στο εξωτερικό, σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Ο ρώσος πρόεδρος που διατηρεί εδώ και χρόνια την εικόνα του ισχυρού και αθλητικού άνδρα φέρεται να ταλαιπωρείται από την υποτροπή ενός παλιού τραύματος στη σπονδυλική στήλη, διευκρίνισαν τα μέσα ενημέρωσης.

Ο εκπρόσωπός του είχε δηλώσει στις αρχές Νοεμβρίου ότι ο πρόεδρος φέρει ένα ελαφρύ τραύμα από τα σπορ που κάνει, διευκρινίζοντας ότι αυτό δεν επηρεάζει διόλου το έργό του.

Λίγο αργότερα ο πρωθυπουργός Ντίμτρι Μεντβέντεφ είχε δηλώσει ότι ο Πούτιν δεν είχε “σοβαρά” προβλήματα υγείας.

Σε συνέντευξή του σήμερα στην εφημερίδα Κομσομόλσκαγια Πράβντα, ο Πεσκόφ υπογραμμίζει εκ νέου ότι ο ρώσος πρόεδρος εργάζεται ως συνήθως.

“Το επαναλαμβάνω, εργάζεται όπως πριν και προτίθεται να συνεχίσει να εργάζεται με τον ίδιο ρυθμό. Ωστόσο δεν προτίθεται να εγκαταλείψει τις αθλητικές του δραστηριότητες και για το λόγο αυτό, καθώς είναι αθλητικός τύπος, μπορεί να πονά λίγο στην πλάτη ή στο χέρι ή στο πόδι, χωρίς αυτό να εμποδίζει την ικανότητα του να εργάζεται”, πρόσθεσε.
Το Κρεμλίνο επιβεβαίωσε πάντως την Τετάρτη την επίσκεψη στις 3 Δεκεμβρίου του Πούτιν στην Τουρκία, η οποία είχε αναβληθεί στις αρχές Οκτωβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σοβαρά άρρωστος ο Πούτιν;

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε