Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Κρίση στην Αν.Μεσόγειο – Καταρρίφθηκε τουρκικό RF-4! – Είχε μπει και στο κυπριακό FIR

Κρίση στην Αν.Μεσόγειο – Καταρρίφθηκε τουρκικό RF-4! – Είχε μπει και στο κυπριακό FIR

Κρίση στην Ανατολική Μεσόγειο! Στην Άγκυρα συγκαλείται έκτακτη σύσκεψη εθνικής ασφάλειας και χειρισμού κρίσης! Η Συρία κατέρριψε όπως παραδέχτηκε το τουρκικό Phantom και μάλιστα “ζητά συγνώμη γι΄ αυτό”,γιατί όπως λένε “έγινε κατά λάθος”.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Onalert το τουρκικό RF 4 πετούσε ζευγάρι μ΄ ένα ακόμη αεροσκάφος και είχαν μπει και στο κυπριακό FIR.

Διαβάστε όλες τις πρώτες πληροφορίες εδώ.


Οι δύο πιλότοι του τουρκικού μαχητικού αεροσκάφους F-4 που κατέπεσε νωρίτερα κοντά στη Συρία είναι ζωντανοί, δήλωσε ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ πρόσθεσε ότι η Συρία παραδέχθηκε ότι το κατέρριψε και ζήτησε συγγνώμη, όπως αναφέρει η εφημερίδα Χαμπέρτουρκ.

   «Αυτή τη στιγμή οι δυνάμεις της πολεμικής μας αεροπορίας και του πολεμικού ναυτικού πραγματοποιούν επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στην ανατολική Μεσόγειο και ευτυχώς οι πιλότοι μας είναι ζωντανοί, χάσαμε μόνο ένα αεροσκάφος», δήλωσε ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους που βρίσκονταν μαζί του στο αεροπλάνο που τον μεταφέρει από τη Βραζιλία στην Τουρκία.

   Ο Ερντογάν επίσης «δήλωσε ότι έλαβε τη συγγνώμη της Συρίας για το συμβάν αυτό» και πρόσθεσε ότι «η Συρία εξέφρασε τη βαθιά της θλίψη και επεσήμανε ότι επρόκειτο για λάθος», όπως ανέφερε ένας δημοσιογράφος της Χαμπέρτουρκ έπειτα από συνομιλία που είχε με τον τούρκο πρωθυπουργό.

   Νωρίτερα το πρακτορείο Ανατολή είχε μεταδώσει ότι ο Ερντογάν συγκάλεσε στην Άγκυρα μια έκτακτη συνεδρίαση στην οποία θα πάρουν μέρος ο επικεφαλής του επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων και πολλοί υπουργοί μετά τη συντριβή του τουρκικού μαχητικού αεροσκάφους.

   Ο επικεφαλής του επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Νετζντέτ Εζέλ, ο υπουργός Εσωτερικών Ιντρίς Ναΐμ Σαχίν, ο υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, ο υπουργός Άμυνας Ισμέτ Γιλμάζ και ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών Χακάν Φιντάν αναμένεται να πάρουν μέρος σε αυτή τη συνεδρίαση, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

   Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στο γραφείο του πρωθυπουργού μόλις εκείνος επιστρέψει στην Κωνσταντινούπολη, πρόσθεσε το Ανατολή.
  

Η εφημερίδα Hürriyet αναφέρει ότι ζωντανοί βρέθηκαν οι δύο πιλότοι του F-4 που κατέπεσε σε διεθνή ύδατα κοντά στη Συρία.
   
Σύμφωνα πάντως με το τουρκικό ενημερωτικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV, το οποίο επικαλείται στρατιωτικές πηγές που δεν κατονομάζει, το αεροσκάφος έπεσε στα χωρικά ύδατα της Συρίας, όμως προσθέτει ότι δεν παραβίασε τα σύνορα της χώρας.
  
 Όπως μετέδωσε το NTV, συριακά πλοία της ακτοφυλακής σε συνεργασία με τουρκικά εξακολουθούν να αναζητούν το αεροσκάφος. 
  
 Από τη μεριά του, το τηλεοπτικό δίκτυο αλ Μάναρ του Λιβάνου, το οποίο ανήκει στη Χεζμπολάχ, επικαλούμενο πηγές από τις συριακές δυνάμεις ασφαλείας, μετέδωσε ότι η συριακή αεράμυνα κατέρριψε το αεροσκάφος.
   
«Πηγές από τις συριακές δυνάμεις ασφαλείας επιβεβαίωσαν στον ανταποκριτή του Μάναρ στη Δαμασκό ότι η συριακή αεράμυνα κατάρριψε το τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος», μετέδωσε το Μάναρ.
   
Εξάλλου, το φιλοϊρανικό τηλεοπτικό δίκτυο αλ Μαγιαντίν, που έχει την έδρα του στον Λίβανο, μετέδωσε ότι τουρκικές πηγές δήλωσαν ότι το αεροσκάφος καταρρίφθηκε από τη συριακή αεράμυνα στα σύνορα με την Τουρκία.

Καμία από τις πληροφορίες αυτές δεν έχει επιβεβαιωθεί.
   
Λίγο νωρίτερα η Τουρκία είχε ανακοινώσει ότι έχασε την επαφή με ένα στρατιωτικό αεροσκάφος, το οποίο είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο Ερχάκ στην ανατολική επαρχία Μαλάτια, την ώρα που βρισκόταν πάνω από θαλάσσια περιοχή στη νοτιοανατολική επαρχία Χατάι, στα σύνορα με τη Συρία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε