Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Κρίσιμες εκλογές για τη Μέρκελ στην Κάτω Σαξονία την Κυριακή

Κρίσιμες εκλογές για τη Μέρκελ στην Κάτω Σαξονία την Κυριακή

Τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν οτι η μάχη για τον έλεγχο του σημαντικού γερμανικού κρατιδίου της Κάτω Σαξονίας εξακολουθεί να δίνεται στήθος με στήθος ανάμεσα στον κυβερνώντα συνασπισμό της Άγγελας Μέρκελ και την κεντροαριστερή αντιπολίτευση.

Οι εκλογές στο κρατίδιο, στο οποίο βρίσκεται η έδρα της Volkswagen και πολλών μικρών βιομηχανιών, θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή. Θεωρούνται σημαντικό τεστ πριν από τις βουλευτικές εκλογές στη Γερμανία που αναμένεται να διεξαχθούν το Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα από δημοσκόπηση της εταιρείας GMS, οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Μέρκελ και οι φιλελεύθεροι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) αναμένεται να κερδίσουν και οι δύο μαζί το 46% των ψήφων στο κρατίδιο.

Η υποστήριξη των δύο αντιπολιτευόμενων κομμάτων, των Σοσιαλδημοκρατών και των Πρασίνων, υπολογίζεται επίσης από τη δημοσκόπηση σε 46%.

Εντούτοις οι ειδικοί δηλώνουν πως μόνο το 5% των ψηφοφόρων σχεδιάζει να ψηφίσει το FDP. Βάσει της γερμανικής εκλογικής νομοθεσίας, αν το ποσοστό του κόμματος πέσει κάτω από το 5%, δεν θα εκλέξει κανένα βουλευτή στη βουλή του κρατιδίου, πράγμα που σημαίνει πως μια κακή επίδοση του FDP θα μπορούσε να εξαλείψει τις ελπίδες της CDU να σχηματίσει μια πλειοψηφία με άλλες συντηρητικές δυνάμεις.

Η δημοσκόπηση της GMS έγινε σε δείγμα 1.006 προσώπων από τις 14 ως τις 16 Ιανουαρίου.

Διαβάστε

Μέρκελ: Μπράβο στην Ελλάδα – Η λιτότητα, σας δίνει κίνητρο!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε