Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Κρίσιμη «μάχη» για την κυβέρνηση Μπερλουσκόνι

ΦΩΤΟ REUTERS

Αφού απευθύνει διάγγελμα στον ιταλικό λαό, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι θα καταθέσει στη Βουλή την πρόταση εμπιστοσύνης προς την κυβέρνησή του.

Αν δεν πάρει ψήφο εμπιστοσύνης, η Ιταλία θα οδηγηθεί ξανά σε πρόωρες εκλογές. Με την απόφαση να καταθέσει πρόταση εμπιστοσύνης προς την κυβέρνησή του, ο καβαλιέρε, που δοκιμάζεται από τις εσωτερικές διαμάχες στο δεξιό στρατόπεδο, διέψευσε τον Τύπο που προδίκαζε ότι δε θα έπαιρνε το ρίσκο να πέσει η κυβέρνησή του σε περίπτωση που καταψηφιστεί.

Ο εκπρόσωπος του Μπερλουσκόνι, Πάολο Μποναϊούτι επιβεβαίωσε τις πληροφορίες, ανακοινώνοντας την σύγκληση «του υπουργικού συμβουλίου για την κατάθεση της πρότασης εμπιστοσύνης». Το συμβούλιο αναμένεται να δώσει, χωρίς αναμενόμενα προβλήματα και επισήμως την έγκρισή του στην απόφαση του Μπερλουσκόνι.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός είχε ανακοινώσει τον Αύγουστο πως θα κατέθετε την πρόταση για να επιβεβαιώσει τη σταθερότητα της κοινοβουλευτικής του πλειοψηφίας, έπειτα από την αποχώρηση του Τζανφράνκο Φίνι μαζί με 34 βουλευτές και 10 γερουσιαστές από τον κυβερνητικό συνασπισμό.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε