Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Κρύο στην Πολωνία – 52 νεκροί – Σοβαρά προβλήματα σε Βέλγιο και Βοσνία

Αλλοι πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τη νύχτα του Σαββάτου στην Πολωνία και ένας στο Βέλγιο. Τρεις νεκροί στη Βοσνία απο κατάρρευση σπιτιού.

Απο τις αρχές Νοεμβρίου στην Πολωνία έχουν χάσει τη ζωή τους 52 άνθρωποι εξαιτίας των πολικών θερμοκρασιών.

Μόνο τις πρώτες πέντε ημέρες του Δεκεμβρίου πέθαναν 37 άνθρωποι σύμφωνα με εκπρόσωπο του κυβερνητικού κέντρου ασφάλειας. Τα περισσότερα θύματα ήταν άστεγοι που αναζητούσαν καταφύγιο σε εγκαταλελειμμένα κτίρια, ενώ πολλοί από αυτούς ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Μέχρι στιγμής οι χαμηλότερες θερμοκρασίες έχουν καταγραφεί στην περιοχή Μπιαλιστόκ, στη βορειοανατολική Πολωνία, στα σύνορα με τη Λιθουανία και τη Λευκορωσία, όπου το θερμόμετρο έδειξε -32 βαθμούς Κελσίου. Το χιόνι και οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες έχουν προκαλέσει προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, αλλά και των τρένων σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ πολλά σχολεία και δημόσιες υπηρεσίες έχουν κλείσει.

Στο Βέλγιο ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα λόγω του χιονιού, την ώρα που νέες χιονοπτώσεις προκαλούν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων στο ανατολικό και νότιο τμήμα της χώρας. Η κυκλοφορία σε έναν αυτοκινητόδρομο που ενώνει το Βέλγιο με το Λουξεμβούργο διακόπηκε εξαιτίας του χιονιού που φτάνει τα 20 με 40 εκατοστά.

Προβλήματα στην κυκλοφορία σημειώνονται στη Βαλονία και συγκεκριμένα στη Λιέγη, τη Σαρλρουά και τη Ναμούρ αλλά και στη φλαμανδική επαρχία Λίμπουργκ.

Στη Βοσνία τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πόλη Τούζλαόταν κατέρρευσε το σπίτι τους μετά τις κατολισθήσεις που προκλήθηκαν από τις ισχυρές βροχοπτώσεις που πλήττουν τα Βαλκάνια τις τελευταίες ημέρες, όπως μετέδωσε ο εθνικός ραδιοφωνικός σταθμός της χώρας.  Το πρώτο θύμα, μία γυναίκα 48 ετών, ανασύρθηκε από τα ερείπια του σπιτιού λίγο μετά την κατάρρευσή του, ενώ ο σύζυγός της κατάφερε να σωθεί με μόνο ελαφρά τραύματα.  Επειτα από προσπάθειες πολλών ωρών οι αστυνομικοί, οι πυροσβέστες και τα μέλη των σωστικών συνεργείων ανέσυραν νεκρούς δύο ακόμα ανθρωπους που είχαν εγκλωβιστεί στα ερείπια του σπιτιού, τον γιο του πρώτου θύματος και μία ηλικιωμένη γυναίκα. Η μονοκατοικία είχε παρασυρθεί περισσότερα από 100 μέτρα προτού βυθιστεί στη λάσπη ενω πολλά άλλα σπίτια απειλούνται.

Η ανατολική Βοσνία έχει πληγεί περισσότερο από τις καταρρακτώδεις βροχές των τελευταίων ημερών. Πολλές χιλιάδες άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους μετά την υπερχείλιση του ποταμού Ντρίνα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε