Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Ξεκινά στις 15 Οκτωβρίου ο διάλογος Κολομβίας-FARC

Ξεκινά στις 15 Οκτωβρίου ο διάλογος Κολομβίας-FARC

Σε ιστορική συμφωνία κατέληξαν η κυβέρνηση της Κολομβίας και οι αντάρτες της FARC που θα καθίσουν στο τραπέζι του ειρηνευτικού διάλογου, στο Όσλο, στις 15 Οκτωβρίου.

“Οι εργασίες στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων θα αρχίσουν στις 15 Οκτωβρίου φέτος και μια δημόσια ανακοίνωση θα γίνει στις 17 του μηνός στο Όσλο της Νορβηγίας”, αναφέρει η ανακοίνωση της οργάνωσης.

Η έναρξη των διαπραγματεύσεων για να τεθούν οι βάσεις μιας ενδεχόμενης ειρηνευτικής συμφωνίας είχε προγραμματιστεί αρχικά στις 8 Οκτωβρίου στη νορβηγική πρωτεύουσα, σύμφωνα με τις Ένοπλες Επαναστατικές Δυνάμεις που έχουν γραφείο στην Αβάνα.

Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν στη συνέχεια στην πρωτεύουσα της Κούβας που είναι, μαζί με τη Νορβηγία, μία από τις εγγυήτριες της ειρηνευτικής διαδικασίας χώρες.

Οι συνομιλίες αυτές που αποσκοπούν στον τερματισμό 50 χρόνων ένοπλης σύγκρουσης αποτελούν την τέταρτη προσπάθεια για διάλογο μεταξύ των αρχών και της παλαιότερης οργάνωσης ανταρτών της Λατινικής Αμερικής.

Η μεγαλύτερη ανταρτική οργάνωση της Κολομβίας που ιδρύθηκε το 1964 κατά την εξέγερση των χωρικών διαθέτει στις τάξεις της, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρχών, 9.000 μαχητές σε αγροτικές περιοχές της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η FARC πίσω από την εξαφάνιση του στρατιωτικού αεροσκάφους;

Ένα παιδί σκοτώθηκε από έκρηξη παγιδευμένης μοτοσικλέτας

Κολομβία: Δύο νεκροί και πολλοί τραυματίες από έκρηξη σε λεωφορείο

Κολομβία: Επτά αστυνομικοί σκοτώθηκαν από επίθεση του FARC

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε