Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Ξεκίνησαν οι συνομιλίες Ισραηλινών-Παλαιστινίων

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Υπό τη… σκέπη των ΗΠΑ ξεκίνησαν τη Δευτέρα οι συνομιλίες Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

«Από όσο γνωρίζω, οι διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη», τόνισε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Φίλιπ Κρόουλι, συμπληρώνοντας ότι ο απεσταλμένος των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, Τζορτζ Μίτσελ επιστρέφει στην Ουάσινγκτον προκειμένου να ενημερώσει την ηγεσία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Ο Αμερικανός απεσταλμένος θα επιστρέφει στην περιοχή την επόμενη εβδομάδα προκειμένου να συντονίσει τις συνομιλίες. 

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τις ΗΠΑ η ισραηλινή έγκριση για ανέγερση 112 νέων εβραϊκών σπιτιών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη δεν παραβιάζει την απόφαση του Ισραήλ για περιορισμένο πάγωμα των οικισμών αλλά αποτελεί ένα είδος πράξης που και οι δύο πλευρές θα πρέπει να την αντιμετωπίζουν με επιφύλαξη όσον αφορά την έναρξη των άμεσων συνομιλιών με στόχο την ειρήνη. 

«Όταν βρίσκεσαι σε συνομιλίες για το ζήτημα αυτό, θα πρέπει να αναγνωρίζεις τα συμφέροντα και τις αντιλήψεις και της άλλης πλευράς και οι δύο πλευρές θα πρέπει να είναι επιφυλακτικές σχετικά με ενέργειες που ενδέχεται είτε να είναι δυσδιάκριτες στην περιοχή είτε να τύχουν εκμετάλλευσης από αυτούς που επιθυμούν να δημιουργήσουν εμπόδια στην περαιτέρω πρόοδο», επεσήμανε ο Κρόουλι.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε