Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Ξεκίνησε η δίκη Σιράκ χωρίς τον… Σιράκ

ΦΩΤΟ REUTERS

Μια ιατρική βεβαίωση που αναφέρει πως πάσχει από σοβαρές νευρολογικές διαταραχές απάλλαξε τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας από τη «ντροπή» να καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Και δεν πρόκειται να καθίσει καθόλου, αφού το δικαστήριο αποφάσισε να προχωρήσει με τη δίκη χωρίς εκείνος να είναι παρών.

“Ο κ. Σιράκ δεν θα υποχρεωθεί να εμφανιστεί αυτοπροσώπως και ως αποτέλεσμα αυτός δύναται να δικαστεί ερήμην, εκπροσωπούμενος από τους δικηγόρους του”, ανέφερε το δικαστήριο σε ανακοίνωση του μετά την αξιολόγηση της έκθεσης, η οποία έκρινε ακατάλληλο τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας να συμμετάσχει στις ακροαματικές διαδικασίες του δικαστηρίου.

Ο γαμπρός του, Φρεντερίκ Σαλά-Μπαρού, δήλωσε πως ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας “δεν έχει πλέον τη μνήμη” για να συμμετάσχει στις ακροαματικές συνεδριάσεις επειδή “η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε εδώ και μερικούς μήνες”.

Η δίκη του Ζακ Σιράκ, προέδρου της Γαλλίας από το 1995 έως το 2007, ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας. Κατηγορείται για υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος όταν ήταν δήμαρχος του Παρισιού (1977-1995) και κινδυνεύει με κάθειρξη ως 10 ετών

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο είχε οργανώσει ένα σύστημα εικονικών θέσεων εργασίας με μισθούς που κατέβαλε ο δήμος του Παρισιού. Είναι ο πρώτος πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας που παραπέμπεται ενώπιον δικαστηρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Ανήμπορος” ο Ζακ Σιράκ να εμφανιστεί στη δίκη του

Το Σεπτέμβριο ξανά στο εδώλιο ο Σιράκ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε